Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις 10.00 π.μ. τα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης τουρισμού της Σόφιας «Holiday & Spa Expo 2012» στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της πόλης. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας Τράικο Τράικοβ και τον υφυπουργό Τουρισμού Ίβο Μαρίνοβ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας  παραβρέθηκε στην τελετή εγκαινίων και στη συνέχεια υποδέχτηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον Βούλγαρο Υπουργό, τον Έλληνα Πρέσβη στη Βουλγαρία κ. Σταματόπουλο και τον διευθυντή του ΕΟΤ στη Σόφια κ  Γκότη.

Στο πλαίσιο της έναρξης της διεθνούς έκθεσης και της προβολής της Κεντρικής Μακεδονίας ως τουριστικού προορισμού, ο κ. Τζιτζικώστας και ο Έλληνας πρέσβης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου σε δημοσιογράφους  από βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά την συνέντευξη ο κ. Τζιτζικώστας ερωτήθηκε μεταξύ άλλων και για το πόσο ασφαλής προορισμός είναι η Κεντρική Μακεδονία και η Ελλάδα γενικότερα, λόγω των διαδηλώσεων και των επεισοδίων που συνεχώς μεταφέρονται από τα μέσα ενημέρωσης και απάντησε:
«Η Ελλάδα και ειδικότερα όλες οι περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας εκτός από τις φυσικές ομορφιές που διαθέτουν, είναι πολύ ασφαλείς περιοχές για όλους τους ταξιδιώτες. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση τα γεγονότα που συμβαίνουν σε κεντρικά σημεία  κυρίως της Αθήνας και τα οποία παρουσιάζονται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, να δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας και να λειτουργούν αποτρεπτικά  για τους τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα. Και αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω σήμερα, την πρώτη ημέρα διεξαγωγής της μεγαλύτερης  έκθεσης τουρισμού που γίνεται στη Βουλγαρία και σε όλους τους βούλγαρους πολίτες. Ελάτε χωρίς κανένα φόβο να γνωρίσετε τις ομορφιές της Κεντρικής Μακεδονίας και να δεχτείτε τη φιλοξενία που προσφέρουμε σε όλους  τους επισκέπτες μας. Εμείς οι Μακεδόνες, εκτός από τη μακραίωνη ιστορία μας, διατηρούμε υψηλό το αίσθημα της φιλοξενίας και σας περιμένουμε στην περιοχή μας».

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε μεταξύ άλλων και το περίπτερο του δήμου Βόλβης και μαζί με τους εκπροσώπους του δημάρχου και τους επαγγελματίες της περιοχής υποδέχτηκαν τους επισκέπτες και τους τουριστικούς πράκτορες από τη Βουλγαρία. «Ο δήμος Βόλβης κάνει μια σημαντική προσπάθεια να αναδείξει τις ομορφιές του και η βούλησή μας είναι να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλαμάτης και οι συνεργάτες του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Αύριο Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 11.00 π.μ. στο χώρο της έκθεσης ο κ. Τζιτζικώστας θα είναι ομιλητής στην  ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί για την παρουσίαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως τουριστικού προορισμού με τίτλο «Κεντρική Μακεδονία, η γη του Μ. Αλεξάνδρου» και στην οποία έχουν προσκληθεί δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες από τη Βουλγαρία.