tourism today_sbcΈντονο ενδιαφέρον εμφανίζει η ρωσική αγορά για τον ελληνικό ιατρικό τουρισμό, όπως διαφάνηκε κατά το 2ο Greek Medical & Health Workshop στη Μόσχα. Ειδικότερα, μεγάλη ζήτηση από ιδιοκτήτες κλινικών και νοσοκομεία της Ρωσίας παρουσίασαν οι εξωσωματικές στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο κλινικός εμβρυολόγος της ιατρικής μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής “Εμβρυογένεσις”, κ. Κωνσταντίνος Οικονόμου στην εκπομπή Tourism Today αυτής της εβδομάδας. Υπενθυμίζεται ότι το Tourism Today με παρουσιαστή τον Χάρη Ντιγριντάκη προβάλλεται από το SBC κάθε Τετάρτη στις 22:15 και σε επανάληψη το Σάββατο στις 10:00 και την Κυριακή στις 20:00.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, εκτός από τη Ρωσία, αγορές όπως τα Βαλκάνια, η Γερμανία, η Ιταλία, η Μ. Ανατολή, το Ισραήλ, ακόμη και η Μ. Βρετανία εκδηλώνουν ενδιαφέρον για πραγματοποίηση εξωσωματικών γονιμοποιήσεων σε ελληνικές κλινικές, συνδυάζοντας παράλληλα τις διακοπές τους. Αυτό, εξηγεί ο κ. Οικονόμου, οφείλεται στην υψηλή τεχνογνωσία και στις πρωτοποριακές τεχνικές που χρησιμοποιούν οι Έλληνες εμβρυολόγοι, καθώς και στην έλλειψη γραφειοκρατικών περιορισμών στην Ελλάδα σχετικά με τις εξωσωματικές. Η κλινική Εμβρυογένεσις, καταλήγει ο κ. Οικονόμου, προσελκύει 3.500 ζευγάρια το χρόνο για εξωσωματικές με υψηλό ποσοστό επιτυχίας.

Στο μεταξύ, στις 150.000 έφτασαν οι κρατήσεις ξενοδοχείων μέσω της διαδικτυακής μηχανής αναζήτησης καταλυμάτων Dekoho στους πρώτους μήνες λειτουργίας της, ένα ιδιαίτερα σημαντικό επίτευγμα για ιστοσελίδα που βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο, αναφέρει στην εκπομπή Tourism Today ο διευθύνων σύμβουλος της Dekoho, κ. Μάνος Κουκάκης. Το μεγαλύτερο ατού της Dekoho.com, όπως εξηγεί ο κ. Κουκάκης είναι η δυνατότητα επιλογής του κατάλληλου καταλύματος για τον εκάστοτε χρήστη με οικονομικά κριτήρια μεταξύ των 40.000 που φιλοξενεί μέχρι στιγμής η πλατφόρμα. Την ίδια ώρα, ο κ. Κουκάκης αναφέρει ότι η Dekoho βγαίνει στον αέρα με νέο ντιζάιν από τις 15 Ιανουαρίου.

Σχετικά με την επόμενη τουριστική σεζόν, ο κ. Κουκάκης επισημαίνει ότι τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα θετικά, με τις προκρατήσεις και τα συμβόλαια που έχουν ήδη υπογραφεί να δίνουν αύξηση στις αφίξεις έως και 10% για το 2014, ενώ τονίζει ότι η Ρωσία και ολόκληρο το ανατολικό μπλοκ αποτελούν το μέλλον του τουρισμού της χώρας μας και επομένως χρειάζονται στοχευμένες κινήσεις προώθησης σε αυτές τις αγορές.