Την αποδοχή της πρότασης εξαγοράς του Διεθνούς Αεροδρομίου του Σίδνεϊ από την κοινοπραξία Sydney Aviation Alliance (SAA) έναντι του ποσού των 17,5 δισ. δολαρίων.

Αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία διαχείρισης του μεγαλύτερου αερολιμένα της Αυστραλίας, Sydney Airport Holdings. Πιο αναλυτικά, ανακοίνωσε πως δέχεται τη νέα βελτιωμένη πρόταση της SAA, γεγονός που συνιστά πλέον την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της χώρας της Ωκεανίας.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, η κοινοπραξία Sydney Aviation Alliance αποτελείται από μία σειρά επενδυτικών fund και οργανισμών, όπως τα IFM Investors, QSuper, AustralianSuper και το Global Infrastructure Partners με έδρα στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως η αρχική πρόταση της κοινοπραξίας SAA που είχε κατατεθεί το καλοκαίρι απορρίφθηκε από την διοίκηση της Sydney Airport Holdings, ενώ πλέον οι δύο πλευρές θα συναντηθούν τον Ιανουάριο για την οριστικοποίηση των όρων της εξαγοράς.

Η ανακοίνωση της συμφωνία για την εξαγορά του αεροδρομίου του Σίδνεϊ έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την επανέναρξη της αεροπορικής σύνδεσης της Αυστραλίας με τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και ορισμένα ακόμα κράτη της νοτιοανατολικής Ασίας, μετά την άρση των πολύμηνων περιορισμών που είχαν τεθεί σε ισχύ για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.