Η ProColombia σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), ως μέλος αυτής της οργάνωσης, ένα από τα πιο σημαντικά στο διεθνές επίπεδο στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού, θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην άρση των ταξιδιωτικών εμποδίων, αποκαθιστώντας την τουρίστες, και παρέχει ασφαλή ταξίδια.

Η χώρα θα έχει άμεση πρόσβαση στις 200 εταιρείες που αντιπροσωπεύουν το 30% αυτού που παράγει η τουριστική βιομηχανία παγκοσμίως, θα είναι σε θέση να συμμετάσχει στην ανάπτυξη κοινών έργων, να μοιράζεται βέλτιστες πρακτικές και να λαμβάνει πληροφορίες και δεδομένα από τον διεθνή οργανισμό, μεταξύ άλλων παροχών.

Αυτή η ιδιότητα μέλους θα διευκολύνει την επαφή με εταιρείες παγκοσμίως, καθώς το WTTC αντιπροσωπεύει περισσότερες από 200 εταιρείες που αντιπροσωπεύουν το 30% του εισοδήματος που παράγει ο κλάδος στον κόσμο: «Θα έχουμε πρόσβαση στο κύριο δίκτυο του ιδιωτικού τομέα στον κόσμο, το οποίο θα μας επιτρέψει να αξιοποιήστε εμπορικές ευκαιρίες τόσο για την προσέλκυση διεθνών τουριστών όσο και ξένων επενδυτικών έργων στον τουρισμό », πρόσθεσε η Flavia Santoro , πρόεδρος της ProColombia.

Μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων της νέας ιδιότητας μέλους, είναι μέρος του δικτύου που αποτελείται από χώρες σε όλο τον κόσμο που συμβάλλει στην προώθηση και ενίσχυση της βιομηχανίας. Σε αυτό το μέτρο, η ProColombia θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στις συνόδους κορυφής και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το WTTC ή να είναι μέρος της εκτελεστικής επιτροπής του. Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη κοινών έργων, να μοιράζονται βέλτιστες πρακτικές και να λαμβάνουν πληροφορίες και δεδομένα από τον οργανισμό.