Την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται έρευνα σχετικά με την απόφαση της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa να προσθέσει τέλος κράτησης για κρατήσεις που πραγματοποιούνται εκτός των κύριων ιστοτόπων και τηλεφωνικών κέντρων της.

Οι καταγγελίες για την εξυπηρέτηση πελατών που σχετίζονται με το τέλος ύψους 16€ έχουν κατατεθεί για τα τελευταία δύο χρόνια και η Violeta Bulc, Επίτροπος Μεταφορών, επιβεβαίωσε ότι η έρευνα θα καθορίσει εάν η προσαύξηση παραβίασε τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η Επιτροπή αξιολογώντας τις καταγγελίες που υπέβαλαν παγκόσμιοι πάροχοι συστημάτων διανομής και ταξιδιωτικοί πράκτορες έναντι του τέλους κράτησης της Lufthansa, ερευνά αν η προσαύξηση παραβίασε τον κανονισμό 80/2009 της, ο οποίος καλύπτει την αγορά του συστήματος παγκόσμιου διανομής (GDS).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ενώ οι καταγγελίες για την προσαύξηση κατατέθηκαν για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια, η έρευνα ξεκίνησε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα όπως παραδέχτηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η απόφαση πάντως της Ε.Ε. αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα σηματοδοτήσει και τις εξελίξεις και σε άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Ηδη, οι British Airways και Iberia έχουν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν σε παρόμοιες χρεώσεις τελών από το Νοέμβριο.