Οι ταξιδιώτες στην Κούβα πρέπει τώρα να εμβολιαστούν για να εισέλθουν, σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις εισόδου που ισχύουν τώρα.

Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες 13 ετών και άνω που ταξιδεύουν αεροπορικώς στην Κούβα πρέπει να προσκομίσουν απόδειξη αρνητικού τεστ RT-PCR που ελήφθη το πολύ 72 ώρες πριν από την άφιξη. Προηγουμένως, το νησί δεν απαιτούσε εξετάσεις για εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών και εκείνα που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους εξαιρούνται από τους κανόνες εμβολιασμού και δοκιμών.

Οι επισκέπτες πρέπει να έχουν ταξιδιωτική ασφάλιση που να καλύπτει τον Covid-19 κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κούβα. Εάν ένας ταξιδιώτης φτάσει χωρίς ταξιδιωτική ασφάλιση, μπορεί να αγοράσει ένα συμβόλαιο σε ένα αεροδρόμιο της Κούβας για 30 $ για 21 ημέρες κάλυψης.

Πρέπει να συμπληρώσουν μια αίτηση ταξιδιού που ονομάζεται D’Viajeros τρεις ημέρες πριν από την αναχώρηση, η οποία παρέχει εκ των προτέρων πληροφορίες για τον εξορθολογισμό των διαδικασιών στα διάφορα σημεία εισόδου, συμπεριλαμβανομένης της μετανάστευσης, των τελωνείων και του Υπουργείου Υγείας.

Οι ταξιδιώτες θα λάβουν έναν κωδικό QR που πρέπει να προσκομίσουν στους υπαλλήλους υγείας και μετανάστευσης κατά την άφιξή τους.

Μόλις βρεθείτε στην Κούβα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική ανά πάσα στιγμή στο κοινό.