To ταξίδι ξεκινάει τελικά από…το χέρι μας και οι κρατήσεις μέσω κινητών συσκευών συνεχίζουν να αυξάνονται. Μάλιστα το 72% των κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τους ταξιδιώτες των Η.Π.Α. μέσω κινητών, έγιναν 48 ώρες πριν από την απόδραση, σύμφωνα με στοιχεία από το Global Travel Insights, 2018.

Τα κινητά τηλέφωνα δεν χρησιμοποιούνται μόνο για την κράτηση πτήσεων και ξενοδοχείων. Πάνω από το 70% των Αμερικανών ταξιδιωτών χρησιμοποιούν πάντα τα smartphones τους όταν ταξιδεύουν, από 41% που ήταν το 2015.

Οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν συχνότερα τις κινητές τους συσκευές για πληροφορίες σχετικά με δραστηριότητες, αξιοθέατα, εμπορικές περιοχές και εστιατόρια, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι ειδικοί, το αποδίδουν στην ευελιξία που παρέχουν οι κινητές συσκευές οι οποίες φαίνεται να οδηγούν και την τάση για κράτηση της τελευταίας στιγμής.

Στις ΗΠΑ, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 26% των ταξιδιωτικών αναζητήσεων στο τέταρτο 3μηνο του 2017, έγιναν από κινητή συσκευή και σε άλλα μέρη του κόσμου, το ποσοστό αυτό είναι ακόμη υψηλότερο. Οι αναζητήσεις ταξιδιών που πραγματοποιήθηκαν από κινητή συσκευή ανήλθαν στο:

  • 47% στην Ευρώπη
  • 40% στην Ασία
  • 38% στη Μέση Ανατολή και Αφρική
  • 34% στη Λατινική Αμερική

Σύμφωνα με την Google, οι αναζητήσεις ταξιδιών για “σήμερα” έχουν αυξηθεί πάνω από 150% σε κινητά, τα τελευταία δύο χρόνια.