Σε τουριστικό προορισμό άκρως ανταγωνιστικό με την Ελλάδα έχει εξελιχθεί η Κροατία, η οποία πλέον είναι να υπό ένταξη κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά από μεγάλες επενδύσεις σε υποδομές και τον τουρισμό τις δύο τελευταίες δεκαετίες, η Κροτία έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης. Μάλιστα κατατάσσεται πλέον στην 18ο πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό παγκοσμίως.

Σε μόλις 2,5 ώρες πτήσης από το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κροατία είναι αρκετά κοντά για τις διακοπές του λεγόμενου Σαββατοκύριακου. Η χώρα συνδυάζει ιστορικές πόλεις και κωμοπόλεις με το όμορφο φυσικό τοπίο, εν’ω μπορεί να υπερηφανεύεται για τις εντυπωσιακές Δαλματικές ακτές.

Ιδιαίτερα δημοφιλή σημεία για τον επισκέπτη είναι τα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στο Ντουμπρόβνικ, μια όμορφη οχυρωμένη πόλη με στέγες από τερακότα που λάμπει στον ήλιο, και το νησί Hvar της Δαλματίας. Η αρχαία πόλη του Σπλιτ, άλλη παράκτια τοποθεσία, είναι επίσης πολύ δημοφιλή. Παράλληλα στον πρώην χώρο του ανακτόρου του Ρωμαίου αυτοκράτορα Διοκλητιανού, ο επισκέπτης μπορεί να περιπλανηθεί ακόμα τα καλοδιατηρημένα ερείπια όταν θελήσετε να κάνετε ένα διάλειμμα από το λαμπρό ήλιο της Μεσογείου.