Η επιχειρηματική γραμματέας της Flybe, Andrea Leadsom, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έχει φτάσει σε συμφωνία διάσωσης με την Flybe.

Σε μια ενημέρωση στο λογαριασμό της στο Twitter, η Leadsom δήλωσε ότι ήταν «ευχαριστημένη» που οι υπουργοί είχαν συμφωνήσει με τους μετόχους της αεροπορικής εταιρείας να διατηρήσουν την ενεργή την αεροπορική εταιρεία.

Είπε ότι αυτό θα εξασφαλίσει ότι οι περιφέρειες του Ηνωμένου Βασιλείου θα «παραμείνουν συνδεδεμένες».

Το Sky News, η οποία “έσπασε” την ιστορία της οικονομικής κρίσης της αεροπορικής εταιρείας, δήλωσε ότι πίστευε ότι η συμφωνία διάσωσης περιλάμβανε «κάποια αναβολή του φόρου αεροπορικών επιβατών» για την Flybe.

Είπε ότι θα υπάρξει επίσης ανασκόπηση στον προϋπολογισμό του Μαρτίου του τρόπου με τον οποίο εφαρμόζεται ο φόρος αερομεταφοράς στις εγχώριες πτήσεις, καθώς και περαιτέρω συζήτηση για ένα κρατικό δάνειο, εκτός από μια εισφορά μετρητών από τους επενδυτές.

Η Flybe πωλήθηκε πέρυσι σε μια κοινοπραξία με την Virgin Atlantic για £ 2,2 εκατομμύρια. Υπονοείται ότι έχουν υποσχεθεί να αντλήσουν 100 εκατομμύρια λίρες καθαρού μετοχικού κεφαλαίου στην αεροπορική εταιρεία αν η κυβέρνηση συμφώνησε με ένα σχέδιο για να διευκολύνει την άμεση κρίση ρευστότητας.

Εννοείται ότι έχει ζητηθεί να αναβληθεί η χρέωση του κόστους των επιβατικών αεροπορικών μεταφορών κατά περίπου £ 106 εκατομμύρια για τρία χρόνια.

Χωρίς να αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το πακέτο διάσωσης, η Leadsom δήλωσε ότι θα είναι “ευχάριστα τα νέα για το προσωπικό, τους πελάτες και τους πιστωτές της Flybe και θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον”.

Ο γραμματέας μεταφορών Grant Shapps δήλωσε ότι το τμήμα του θα ξεκινήσει μια «επείγουσα ανασκόπηση για το πώς μπορούμε να ανεβάσουμε τη χώρα ενισχύοντας την περιφερειακή συνδετισιμότητα».