Η Κωνσταντινούπολη συμπεριλήφθηκε στο κατάλογο «Οι 50 Καλύτεροι Ταξιδιωτικοί Προορισμοί για το 2024» του περιοδικού Travel + Leisure (T+L) και έγινε συνιστώμενος ταξιδιωτικός προορισμός για το επόμενο έτος.

Η ζωντάνια της πόλης και τα εμβληματικά αξιοθέατά της χαρίζουν στους επισκέπτες αξέχαστες εμπειρίες.

Το ταξιδιωτικό περιοδικό T+L συνέταξε τον κατάλογο των «50 Καλύτερων Ταξιδιωτικών Προορισμών για το 2024» παρουσιάζοντας προορισμούς, πόλεις και εμπειρίες που αιχμαλωτίζουν την προσοχή των συντακτών του και τους εμπνέουν να σχεδιάσουν τα ταξίδια τους για το επόμενο έτος.

Ο κατάλογος, ο οποίος περιλαμβάνει λιγότερο γνωστούς προορισμούς αλλά και τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και την Κωνσταντινούπολη, έχει στόχο να εμπνεύσει τους φιλοπερίεργους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν τον κόσμο μας με νέους τρόπους.

Περισσότεροι από είκοσι ταξιδιωτικοί εμπειρογνώμονες συνέταξαν έναν κατάλογο με πενήντα προορισμούς, με βάση τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Οι συστάσεις τους ομαδοποιούνται στις ακόλουθες κατηγορίες: «For Cultural Immersion» (Για εμβάθυνση στον πολιτισμό), «Foods and Drinks» (Φαγητό και ποτό), «Big-City Thrills» (Συναρπαστικές συγκινήσεις σε μεγαλουπόλεις), «Moments in the Water» (Στιγμές στο νερό), «Nature Lovers» (Λάτρεις της φύσης), «Beach Vibes» (Ατμόσφαιρα παραλίας) και «Adventurous Travellers» (Περιπετειώδεις ταξιδιώτες).

Η σύγχρονη μορφή της Κωνσταντινούπολης, που συνδυάζει το παρελθόν και το παρόν συνδέοντας δύο ηπείρους, έδωσε στην πόλη μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς στην κατηγορία «For Big-City Thrills» του καταλόγου «Οι 50 Καλύτεροι Ταξιδιωτικοί Προορισμοί για το 2024».

Κωνσταντινούπολη: Η πόλη της πολυτέλειας και του στιλ στην Τουρκία

Η Κωνσταντινούπολη προσφέρει πολυάριθμες εμπειρίες, με τα ιστορικά μνημεία της, την αρχιτεκτονική που αντικατοπτρίζει την πολυπολιτισμική της δομή, την πολιτισμική ζωντάνια και την χαρακτηριστική καλλιτεχνική της σκηνή, τις εκπληκτικές και μοναδικές γεύσεις και ένα ευρύ φάσμα εναλλακτικών επιλογών για ψώνια – τα οποία περιγράφονται στο άρθρο του T + L.

Το άρθρο υπογραμμίζει ότι η Κωνσταντινούπολη επιλέχθηκε ως η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη από τους αναγνώστες του T+L το 2023 και περιγράφει λεπτομερώς γιατί πρέπει να την επισκεφθείτε, τονίζοντας τη γοητεία της αναζωογονημένης ακτής του Βοσπόρου. Στο άρθρο αναφέρεται επίσης το İstanbul Modern, που σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Renzo Piano με έμπνευση από τα νερά του Βοσπόρου που στραφταλίζουν στο φως του ήλιου, το Μουσείο Ζωγραφικής και Γλυπτικής της Κωνσταντινούπολης και το The Peninsula İstanbul.

Το άρθρο αναδεικνύει τα πολυτελή καταλύματα της Κωνσταντινούπολης και τις εκλεκτές γευστικές εμπειρίες, και υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μια πόλη με μοντερνιστικό πρόσωπο, με φανταχτερά ξενοδοχεία, σημεία όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τη μοντέρνα τέχνη, εστιατόρια με αστέρια Michelin, πολυτέλεια και ποικίλες αγοραστικές εμπειρίες.

Η πόλη, λοιπόν, προσφέρει μια πολυεπίπεδη ταξιδιωτική εμπειρία στους ταξιδιώτες με τα ιστορικά της μνημεία, την έντονη κοινωνική ζωή, τα μουσεία, τις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα μοναδικά, υψηλού γαστρονομικού ενδιαφέροντος εστιατόρια. Η Κωνσταντινούπολη, η πιο δυναμική και ζωντανή μητρόπολη της Τουρκίας, έχει συμπεριληφθεί τα τελευταία χρόνια σε ταξιδιωτικούς καταλόγους που περιλαμβάνουν διάφορες κατηγορίες και οι οποίοι έχουν συνταχθεί από κορυφαία έντυπα στον κόσμο, όπως το Conde Nast Traveller, το Forbes και το Time Out.