Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει τις πιο προσιτές εμπορικές πόλεις στον κόσμο για shopaholics και παραθεριστές. Η έρευνα βρίσκει τις 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου για ένα Σαββατοκύριακο αγορών από την σκοπιά των Βρετανών. Η Κωνσταντινούπολη έχει επιλεγεί ως η 1η πόλη για προσιτές αγορές.

Βρέθηκαν οι 30 πιο δημοφιλείς πόλεις με βάση τον αριθμό διεθνών επισκεπτών που διανυκτέρευαν και έπειτα έγιναν έρευνες για το κόστος αγορών, το κόστος της διαμονής, το χρόνο πτήσης και την απαίτηση θεώρησης(visa).

Το κόστος αγοράς δημιουργήθηκε λαμβάνοντας υπόψη το μέσο κόστος των τζιν, ένα φόρεμα, αθλητικά παπούτσια, επαγγελματικά παπούτσια, ένα πολυτελές σουβενίρ και ένα smartphone.

Το κόστος της διαμονής αποτελείται από το κόστος πτήσης, έξι γεύματα, τριάντα μπύρες και έξι μίλια όσον αφορά τη μεταφορά με ταξί.

Οι πέντε κορυφαίες πόλεις για αγορές ήταν ένα μείγμα θέσεων από όλο τον κόσμο. Έχετε ψωνίσει στα καλύτερα μέρη του κόσμου;

1. Κωνσταντινούπολη – Η Τουρκία είναι γνωστή για τα παζάρια και τους εμπόρους του δρόμου, και είναι ευρέως διαδεδομένα να γίνονται παζάρια για όλα τα είδη. Το προσιτό ταξίδι, σε συνδυασμό με τις μόνο τέσσερις ώρες πτήσης, είναι το καλύτερο μέρος για να ικανοποιήσετε τις αγορές σας.

2. Πράγα – Εκτός από το γεγονός ότι είναι μια γραφική, ιστορική πόλη, η Πράγα αποδείχθηκε ένα από τα καλύτερα μέρη για ψώνια. Οι επισκέπτες πρέπει να είναι βέβαιοι να επισκεφτούν το Manufaktura, το συνδυαστικό κέντρο τεχνών, το εμπορικό κέντρο και το συγκρότημα αναψυχής.

3. Βερολίνο – Εύκολη πρόσβαση και φθηνή διαμονή, η γερμανική πρωτεύουσα είναι η κορυφή των παραγωγών σοκολάτας Fassbender & Rausch Chocolatiers am Gendarmenmarkt.

4. Μαδρίτη –Ήλιος, Ισπανία και ψώνια, η κορυφαία λιανική έλξη της Μαδρίτης είναι το Mercado San Miguel, μια αγορά καλυμμένων τροφίμων που προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από γκουρμέ τάπας.

5. Μπανγκόκ – Με το χαμηλότερο κόστος στις τοπικές μεταφορές και τα ξενοδοχεία σε ολόκληρη τη μελέτη και το χαμηλό κόστος για φαγητό και ποτό, η Μπανγκόκ είναι ένα πολύ προσιτό μέρος για να μείνει κανείς- έχει πέσει στην πέμπτη θέση στη λίστα με τις πιο ακριβές πτήσεις.