Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Κύπρος έχει εισαγάγει μια νέα απαίτηση για τους Βρετανούς ταξιδιώτες. Πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα PCR, το οποίο λαμβάνεται εντός 48 ωρών από την αναχώρηση για το νησί, ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού τους.
Η κίνηση είναι μια απάντηση στην ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Omicron.

Η σελίδα συμβουλών του Υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου για την Κύπρο ανέφερε ότι:

  • Οι ταξιδιώτες πρέπει επίσης να συμπληρώσουν ένα πάσο πτήσης Κύπρου πριν ταξιδέψουν.
  • Τα αποτελέσματα από το ιδιωτικό τεστ PCR που λήφθηκε πριν από το ταξίδι μπορούν να είναι με τη μορφή email ή SMS.
  • Το αποτέλεσμα ή/και η επιστολή ραντεβού πρέπει να περιλαμβάνουν την ημερομηνία και την ώρα που πραγματοποιήθηκε η δοκιμή.

Οι ταξιδιώτες ηλικίας 12 ετών και άνω πρέπει επίσης να κάνουν τεστ PCR κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο της Κύπρου, με κόστος 15-19 €.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών θα πρέπει να είναι διαθέσιμα εντός τριών ωρών μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας. Και οι ταξιδιώτες πρέπει να απομονωθούν στο κατάλυμα τους μέχρι να είναι διαθέσιμο το αποτέλεσμα.

Πέντε αυτοδιαγνωστικά τεστ καθημερινά

Κατά την άφιξη τους στην Κύπρο, όλοι οι επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υποβάλλονται σε πέντε αυτοδιαγνωστικά τεστ για καθημερινή χρήση αφού λάβουν αρνητικό αποτέλεσμα από τη δοκιμή PCR του αεροδρομίου.

Επιπλέον, 72 ώρες μετά την άφιξη, εφόσον οι ταξιδιώτες έχουν αρνητικά αποτελέσματα αυτοελέγχου από τις προηγούμενες ημέρες, πρέπει να υποβληθούν σε ταχεία εξέταση σε κινητή μονάδα του Υπουργείου Υγείας.

Αυτό είναι δωρεάν για όσους παρουσιάζουν κάρτα επιβίβασης στο χώρο δοκιμών.

Το Ηνωμένο Βασίλειο τοποθετήθηκε στην κόκκινη λίστα της Κύπρου τον περασμένο μήνα, μετά την εμφάνιση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Omicron.