Τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων, καθώς αρκετοί τουρίστες αξιοποιούν τα εορταστικά προγράμματα που ετοίμασαν τόσο για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αλλά και ευρύτερα τις ελκυστικές προσφορές των ξενοδοχείων-μελών του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), που περιλαμβάνονται στον χειμερινό κατάλογο του εσωτερικού τουρισμού.

Μιλώντας σε κυπριακή εφημερίδα ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Ζαχαρίας Ιωαννίδης, ανέφερε ότι «φέτος έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό ξενοδοχειακών μονάδων της τελευταίας 5ετίας, και αυτό λόγω της επιτυχούς κατάληξης, όπως είπε, «των συλλογικών προσπαθειών του Συνδέσμου, για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Ως απότοκο της επιμήκυνσης, τόνισε, επιτυγχάνεται και η σταδιακή άμβλυνση του προβλήματος της εποχικότητας. «Τις τελευταίες τρεις τουριστικές περιόδους είχαμε τη θεαματική αύξηση του 66% στις τουριστικές αφίξεις. Από τους 250 χιλιάδες τουρίστες που είχαμε πριν από τρία χρόνια στους χειμερινούς μήνες (Νοέμβριο μέχρι και Μάρτιο της επόμενης χρονιάς), οι αφίξεις τουριστών ανέβηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, φθάνοντας την περασμένη χειμερινή περίοδο στο μισό εκατομμύριο, το οποίο προδιαγράφεται ότι θα ξεπεράσουμε κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο», πρόσθεσε ο κ. Ιωαννίδης.

Κερδισμένοι οι τολμηροί

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Ιωαννίδη, τα ξενοδοχεία που τολμηρά πήραν την απόφαση να παραμείνουν ανοιχτά, είναι πανέτοιμα να υποδεχθούν τους συμπατριώτες μας για τις γιορτινές τους αποδράσεις αλλά και κατά τα τριήμερα και Σ/κ των χειμερινών περιόδων. Όπως είναι γνωστό, λόγω της εποχικότητας του τουρισμού, η πλειοψηφία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αναστέλλουν τη λειτουργία τους κατά τη χειμερινή περίοδο και υπολογίζεται ότι περίπου το 40% των μονάδων παραμένουν σε λειτουργία αυτήν την περίοδο σε παγκύπρια βάση.