Παρούσα και πάλι η Κύπρος στα φετινά Posidonia με συμμετοχή του Yφυπουργείου Tουρισμού Kύπρου, εντός του περιπτέρου του Yφυπουργείου Nαυτιλίας Κύπρου.

Η αρχή για την φετινή σεζόν έχει γίνει ήδη με την έναρξη της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης μεταξύ Πειραιά και Λεμεσού με το πλοίο DALEELA, το οποίο θα εκτελεί το ως άνω δρομολόγιο μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες δρομολογίων και κρατήσεις στο https://www.orthodoxouaviation.com/

Την ίδια στιγμή και φέτος προσφέρονται αρκετές επιλογές κρουαζιέρας από την Ελλάδα με ενδιάμεσο σταθμό τη Λεμεσό και την Πάφο, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν ορμητήριο για πολύ όμορφες αποδράσεις προς την ενδοχώρα της Κύπρου.

Τριάντα και πλέον προτάσεις εκδρομών διατίθενται εδώ: https://www.visitcyprus.com/files/cruises/CYPRUS_ITINERARIES.pdf

Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί κανείς στις Μαρίνες του νησιού, όπου οι σύγχρονοι yachters μπορούν να συνδυάσουν άριστες υπηρεσίες και τεχνική υποστήριξη για το σκάφος τους με αξιόλογες προτάσεις αναψυχής και να τις χρησιμοποιήσουν ώς βάση για τις εξορμήσεις τους σε γειτονικές Μαρίνες (island hopping).

Μερικά στοιχεία για τις Μαρίνες

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας δύναται να φιλοξενήσει 68 σκάφη έως 65 μέτρα μήκος. Η μαρίνα προσφέρει fingerstyle birthing και το βάθος ύδατος της μαρίνας είναι περί τα 6,5 μέτρα, προδιαγραφή που εγκολπώνει άνετα σκάφη μεγάλου βάθους, ακόμα και σούπερ γιοτ. Περιστοιχίζεται από έναν ήσυχο πεζόδρομο δίπλα από τη γραφική ακτογραμμή του νησιού και υπέροχα εστιατόρια, διεθνώς βραβευμένα, αδιάσειστη απόδειξη της υψηλής γαστρονομίας που παρουσιάζουν. Περισσότερα στο: https://www.marinaayianapa.com/the-marina/

Η Μαρίνα Λάρνακας βρίσκεται στην χαρακτηριστική παραλιακή λεωφόρο και περαντζάδα των Φοινικούδων, όπου κανείς μπορεί να βρει πλήθος σημείων εστίασης σε ελάχιστη απόσταση αλλά και το διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας, το μπορεί να αποτελέσει αβίαστα σημείο εκκίνησης για περαιτέρω εξερευνήσεις σε: Λίβανο, Ελλάδα, Αίγυπτο. Η Μαρίνα έχει δυνατότητες ελλιμενισμού για 450 σκάφη και ο μορφολογικός σχηματισμός της εξασφαλίζει απόλυτη προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

Η Μαρίνα Λεμεσού αποτελεί αυθύπαρκτη life style experience, εμπραγματώνοντας στην ουσία την εμπειρία του living by the sea. Διαθέτει 650 θέσεις ελληνισμού για γιοτ μέχρι 110 μέτρα, 162 πολυτελή διαμερίσματα και 74 βίλες με ιδιωτικό χώρο ελλιμενισμού ή άμεση πρόσβαση στην παραλία. Απέχει επίσης μία ανάσα από το ζωντανό κέντρο της πόλης και η απόσταση αυτή μπορεί να διανυθεί εύκολα και με τα πόδια. Περισσότερα στο: Limassol Marina – Cyprus Property | Cyprus Property for Sale

Η πολυαναμενόμενη Μαρίνα Παραλιμνίου εκτιμάται ότι θα γίνει σύντομα ένα από τα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία της Κύπρου. Με 300 θέσεις ελλιμενισμού θα αποτελέσει ένα αξιοζήλευτο αμάγαλμα υπηρεσιών residents only και club ευεξίας, εστίασης, καφέ, εστιατορίων κτλ., για ντόπιους και επισκέπτες. Οι σειρήνες γύρω από την μαρίνα ακατανίκητες: χωριά γραφικά, λιμανάκια πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά και πάντοτε φιλόξενοι ντόπιοι. Περισσότερα στο: Paralimni | Home (paralimnimarina.com)

Το Λιμανάκι και η Μαρίνα στο Λατσί είναι η βορειοδυτικότερη Μαρίνα της Κύπρου. Η ανακατασκευή τους θα παράσχει σύντομα την ευκαιρία να φιλοξενούνται περισσότερα γιοτ, ενώ η ευρύτερη περιοχή της χερσονήσου του Ακάμα θα μυήσει τους επισκέπτες στην προστατευόμενη άγρια ζωή του νησιού. Περισσότερα στο: https://www.cpa.gov.cy/el/latchi-port

Όποια και να είναι η θαλάσσια οδός – από τις πιο πάνω επιλογές – που θα επιλέξετε για να έρθετε στην Κύπρο, θα βιώσετε με όλο σας το «είναι», υπέροχες εμπειρίες σε: γαστρονομία, περπάτημα στη φύση, αποκλειστικές διακοπές γιώτιγκ, επισκέψεις σε άλλα νησιά με την Κύπρο ως βάση (island hopping) ή/και chartering γιωτ ως μεμονωμένοι ταξιδώτες (π.χ. honeymooners) αλλά και επισκέψεις transit από άλλες χώρες (passengers and crew).!