Το σούρουπο η Τσενγκ Φανγκ νανουρίζει την τριών χρόνων κόρη της στην αγκαλιά της χαλαρώνοντας κάτω από ένα δέντρο, ενώ ο άντρας της κολυμπά στη λίμνη.

Το ζευγάρι έρχεται στη λίμνη Ντονγκού όταν έχει ελεύθερο χρόνο το καλοκαίρι για να κολυμπά και να κάνει βόλτες με ποδήλατο στο πράσινο μονοπάτι γύρω από τη λίμνη.

Η λίμνη Ντονγκού, στην πόλη Γιουχάν της κεντρικής επαρχίας της Κίνας Χεμπέι, έχει συνολική έκταση πάνω από 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Οπως λέει το ζευγάρι η λίμνη έγινε δημοφιλής τα τελευταία δύο χρόνια.

Ωστόσο, τη δεκαετία του 1980 η λίμνη μολύνθηκε εξαιτίας της εκβιομηχάνισης και της αστικοποίησης. Χάρη όμως στις προσπάθειες της τοπικής κυβέρνησης, πέρυσι, η ποιότητα των υδάτων της λίμνης ήταν η καλύτερη σε σχέση με τα τελευταία 40 χρόνια.

Η κατασκευή του πράσινου μονοπατιού έχει επίσης συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας του νερού καθώς, όπως λένε οι ειδικοί, η βροχή φιλτράρεται από δέντρα και υδρόβια φυτά, γεγονός που μειώνει την ποσότητα των ρύπων που εισέρχονται στη λίμνη και αυξάνει την ικανότητα αποκατάστασης της λίμνης.

 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ