Η Λετονική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαγόρευση για τους διεθνείς επιβάτες που που ταξιδεύουν αεροπορικώς από και προς μη ευρωπαϊκές χώρες. Όλες οι πτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών λειτουργίας περιοδείας, από και προς τρίτες χώρες θα είναι διαθέσιμες από τις 17 Μαρτίου.

Άλλες χώρες, όπως η Εσθονία και η Λιθουανία, έχουν επιτρέψει διεθνή ταξίδια από και προς τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και πτήσεων προς τουριστικούς προορισμούς.

Επί του παρόντος, οι κάτοικοι της Λετονίας χρησιμοποιούν πτήσεις διέλευσης μέσω Εσθονίας και Λιθουανίας και στη συνέχεια επιστρέφουν στη Λετονία οδικώς. Το Υπουργείο Μεταφορών ισχυρίστηκε ότι αυτή η μορφή ταξιδιού καθιστά δυσκολότερο για αυτούς να εντοπίσουν τους ταξιδιώτες και να διασφαλίσουν ότι τηρούνται όλα τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού.

“Η άρση της απαγόρευσης στις επιβατικές μεταφορές από και προς τρίτες χώρες θα έχει θετικό αντίκτυπο στη λειτουργία και την ανταγωνιστικότητα του Διεθνούς Αεροδρομίου και της AirBaltic της Ρίγας, καθώς η Λετονία παραμένει ένα από τα τελευταία κράτη μέλη της ΕΕ που απαγορεύουν αυτές τις μεταφορές και επηρεάζουν αρνητικά την ανταγωνιστικότητα της αεροπορικής βιομηχανίας”, ανέφερε δελτίο Τύπου του υπουργείου Μεταφορών της Σλοβενίας.