Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Μάλτα, καλωσορίζει τώρα ψηφιακούς νομάδες (digital nomads) από μη ευρωπαϊκές χώρες, με την νέα άδεια Nomad Residence Permit.

Η άδεια δίνει στους υπηκόους τρίτων χωρών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, την ευκαιρία να εργαστούν εξ’ αποστάσεως από τη χώρα για προσωρινή περίοδο. Και αφορά μόνο εμβολιασμένους για COVID-19.

Η Μάλτα φιλοξενεί ήδη μια σημαντική κοινότητα digital nomads. Και η νέα άδεια τις δίνει την δυνατότητα να προσελκύσει ψηφιακούς νομάδες πέρα ​​από την Ευρώπη, καθώς η παγκόσμια δυναμική τους συνεχίζει να αυξάνεται και να κερδίζει δημοτικότητα, μετά τον Covid.

Αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης για εξ’ αποστάσεως εργασία

«Η Μάλτα ανέβηκε στην αύξηση της ζήτησης για εξ’ αποστάσεως εργασία σε παγκόσμιο επίπεδο, δήλωσε ο Τσαρλς Μίζι, Διευθύνων Σύμβουλος της Residency Malta, της κρατικής υπηρεσίας που διαχειρίζεται την άδεια.
Κι αυτό γιατί η πανδημία μετατόπισε τους στόχους και δημιουργούνται νέες τάσεις.

Είναι μια χώρα που έχει πολλά να προσφέρει. Όπως ευχάριστο κλίμα, ποιοτικό τρόπο ζωής, πλούσια ιστορία και κληρονομιά της, φιλόξενους ανθρώπους, εξαιρετική ευρυζωνική υποδομή και την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης παγκόσμιας κλάσης.

Οι ψηφιακοί νομάδες θα νιώσουν άνετα τη στιγμή που θα προσγειωθούν στην Μάλτα.

Και με τα αγγλικά να είναι επίσημη γλώσσα και η γλώσσα για επιχειρηματικές δραστηριότητες, η επικοινωνία με τους ντόπιους θα αποδειχθεί εύκολη υπόθεση».

Ποια είναι η διαδικασία

Όσοι επιθυμούν να εργαστούν από τη Μάλτα, για προσωρινή περίοδο έως ενός έτους (με δυνατότητα ανανέωσης), πρέπει να:

  • Είναι εμβολιασμένοι.
  • Αποδείξουν ότι μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως, ανεξάρτητα από τον τόπο.
  • Εργάζονται σε εργοδότη εγγεγραμμένο εκτός Μάλτας, είτε να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα σε εταιρεία εγγεγραμμένη εκτός της Μάλτας, της οποίας είναι εταίροι ή μέτοχοι, είτε να προσφέρουν ελεύθερες ή συμβουλευτικές υπηρεσίες σε πελάτες των οποίων οι μόνιμες εγκαταστάσεις βρίσκονται σε ξένη χώρα.

Η διαδικασία είναι απλή και το Residency Malta υπόσχεται μια αποτελεσματική υπηρεσία ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς νομάδες.

Η Μάλτα αξιοποιεί αυτήν την παγκόσμια τάση

«Οι άνθρωποι βρίσκονται σε κίνηση και η Μάλτα αξιοποιεί αυτήν την παγκόσμια τάση, δήλωσε ο Γιόχαν Μπουτίγκιεγκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Αρχής Τουρισμού της Μάλτας.

Η Μάλτα είναι ένας ιδανικός προορισμός, ένα ασφαλές, αγγλόφωνο κοσμοπολίτικο, μεσογειακό νησί.

Το μόνο εργαλείο που απαιτείται είναι ένας καλός φορητός υπολογιστής για σύνδεση με την ισχυρή ευρυζωνική υποδομή σε ολόκληρη τη χώρα».