Οι χώρες της Μέσης Ανατολής εργάζονται για να ενισχύσουν τη συνεργασία τους με την Κίνα στον τουριστικό τομέα.

Αυτό περιλαμβάνει τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, χώρες που έχουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης τουριστικών δεσμών με την Κίνα.

Ειδικότερα, η Σαουδική Αραβία παρουσίασε το φιλόδοξο σχέδιο οικονομικής διαφοροποίησής της, το Vision 2030, με έμφαση στον τουρισμό.

Στόχος είναι η προσέλκυση 150 εκατ. επισκεπτών έως το 2030 ενώ υπολογίζεται ότι ο τουρισμός να συνεισφέρει στο 10% του ΑΕΠ του.

 

  • Μεταξύ του συνολικού αριθμού επισκεπτών, το βασίλειο στοχεύει να προσελκύσει 3 εκατ. επισκέπτες από την Κίνα έως το 2030.
  • Μέχρι το 2030 η Ινδία υπολογίζεται ότι θα είναι η πρώτη αγορά εισερχόμενου τουρισμού για τη Σαουδική Αραβία, ακολουθούμενη από την Κίνα.

Σύμφωνα με την τουριστική αρχή, περισσότεροι από 4,1 εκατ. ταξιδιώτες από την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού επισκέφθηκαν τη Σαουδική Αραβία τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους, καταγράφοντας άνοδο 15% από την ίδια περίοδο του 2019.

Η χώρα στοχεύει να υποδεχθεί τουλάχιστον 7,9 εκατομμύρια επισκέπτες από την περιοχή φέτος.

Ταξιδιωτικό ενδιαφέρον των Κινέζων για το Κατάρ

Οι Κινέζοι τουρίστες έχουν δείξει μεγάλο ενθουσιασμό για τα ταξίδια στο Κατάρ. Αυτό συνέβη ιδιαίτερα αφού η χώρα έγινε η πρώτη στη Μέση Ανατολή που φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου πέρυσι.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Qatar Tourism, 67.000 τουρίστες από την Κίνα επισκέφτηκαν το Κατάρ το 2019. Ο αριθμός των Κινέζων ταξιδιωτών στο Κατάρ έφτασε τις 40.000 κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους.