Την κρυμμένη παραλία Παπάφραγκα της Μήλου παρουσιάζει το διάσημο τουριστικό περιοδικό “ Travel+Leisure” στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Πρόκειται για μια θαλασσινή σπηλιά που , όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «είναι ένα μυστικό κομματάκι του Ελληνικού Παραδείσου».

Χάρη στο ηφαιστειογενές του έδαφος, το ελληνικό νησί της Μήλου φιλοξενεί εκπληκτικούς βραχώδεις σχηματισμούς που εισέρχονται στον ωκεανό δημιουργώντας μυστικές κολυμβητικές τρύπες για να κολυμπήσετε.

Μια τέτοια τοποθεσία είναι ο Papafragas , ένα θαλάσσιο σπήλαιο που κρύβει μια μικρή παραλία μέσα στους πανύψηλους τοίχους του.

Αφού χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο για τους πειρατές, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του τουριστικού καταστήματος της Μήλου , το σπήλαιο ανοίγει για να σχηματίσει ένα μακρύ και στενό φιόρδ που στεγάζει κρυστάλλινα νερά που μπορείτε να κολυμπήσετε ανάμεσα στα πετρώματα.
Εκείνοι που πλησιάζουν από το δρόμο θα πρέπει να ανέβουν κάτω από μια σειρά από απότομα βράχια που οδηγούν στην άμμο, ένα ιδιωτικό παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει μόνο 14 έως 15 άτομα.

Οι σκάλες μπορούν να είναι εξαιρετικά απότομες, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού , γι ‘αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την αναρρίχηση.

Υπάρχουν επίσης βάρκες που θα σας μεταφέρουν εκεί από το λιμάνι του Αδάμαντα του νησιού, επιτρέποντάς σας να πλησιάσετε στην παραλία κολυμπώντας μέσα από τα στενά ανοίγματα του σπηλαίου.

Πάρτε εκεί το πρωί και θα νιώσετε σαν να έχετε το μαγευτικό σημείο κολύμπι στον εαυτό σας.

Ενώ είστε εκεί, φροντίστε να δώσετε προσοχή στο χρώμα του νερού, καθώς τείνει να αλλάξει από βαθύ μπλε σε πράσινο ανάλογα με το ηλιακό φως και τη θερμοκρασία.

Μόλις έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε, μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τον προϊστορικό οικισμό της Φυλακωτής , όπου θα βρείτε ηφαιστειακές κατασκευές που χρονολογούνται από το 3000 π.Χ.

Η κρυμμένη παραλία είναι μόνο μία από τις 70 κορυφαίες παραλίες που θα βρείτε γύρω από τη Μήλο.