Το Πάσχα συνήθως ξεκινά η τουριστική περίοδος στις Βαλεαρίδες Νήσους. Αλλά φέτος, η πανδημία σημαίνει ότι τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στο νησί.

Ο Iago Negueruela, Υπουργός Τουρισμού των Βαλεαρίδων αναμένει ότι οι πρώτοι τουρίστες θα φτάσουν στο δημοφιλές νησί διακοπών από τον Αύγουστο κι έπειτα. Αυτό ανέφερε στην «Εφημερίδα της Mallorca». “Πιθανότατα θα δούμε μια σταδιακή επιστροφή του τουρισμού από τον Αύγουστο και μετά”.

Τους επόμενους μήνες αναμένει «μικρή αύξηση» στον αριθμό των επισκεπτών. Ωστόσο, τα στοιχεία δεν είναι σε καμία περίπτωση συγκρίσιμα με αυτά των προηγούμενων ετών που το νησί έσφυζε από ζωή.

Οι αλυσίδες ξενοδοχείων προετοιμάζονται για τη σεζόν του 2021

Επιπλέον, μόνο τα μισά ξενοδοχεία στα νησιά θα είναι ανοιχτά ακόμη και κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής. Αυτό ανακοινώθηκε από τον Gabriel Llobera, επικεφαλής της Ένωσης Ξενοδόχων Νησιών, σύμφωνα με το “Περιοδικό Mallorca”. Ο λόγος είναι τα κλειστά σύνορα. Πολλές ξενοδοχειακές αλυσίδες έχουν ήδη χάσει τη φετινή σεζόν και προετοιμάζονται ήδη για το καλοκαίρι του 2021.

Η Maria Frontera, πρόεδρος της ξενοδοχειακής ένωσης Fehm της Μαγιόρκα, επίσης προβλέπει ότι λόγω της αβέβαιης κατάστασης στις κύριες αγορές της Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας, ορισμένα ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά κατά τη διάρκεια της σεζόν.

30% των θέσεων εργασίας σε κίνδυνο

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα της Mallorca», οι Βαλεαρίδες αναμένεται να χάσουν το 30% των θέσεων εργασίας ως αποτέλεσμα της πανδημίας (περισσότερες από 147.700 θέσεις εργασίας). Μέχρι σήμερα, έχουν ληφθεί περίπου 18.000 αιτήσεις για προσωρινή άδεια υπαλλήλων. Συνολικά περίπου 160.000 εργαζόμενοι επηρεάζονται από την προσωρινή άδεια, η οποία αντιστοιχεί στο ένα τρίτο περίπου όλων των θέσεων εργασίας.