Porto Cristo beach in Manacor Majorca Mallorca Balearic islands

Ρεκόρ αναμένεται να καταγράψουν οι τουριστικές αφίξεις φέτος στη Μαγιόρκα. Με 33,4 εκατομμύρια θέσεις αεροπλάνων κατανεμημένες σε 185.192 πτήσεις προγραμματισμένες από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο, η Μαγιόρκα προετοιμάζεται για μια ιστορική εισροή τουριστών.

Αυτό σηματοδοτεί αύξηση 16,3% από το προηγούμενο έτος, επισκιάζοντας το ρεκόρ του 2019 των 29,6 εκατ. θέσεων. Στο επίκεντρο αυτής της αύξησης βρίσκεται η Ryanair, με περισσότερες από 40.000 προγραμματισμένες πτήσεις, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 7,1 τοις εκατό από πέρυσι.

Παράλληλα, και άλλες αεροπορικές εταιρείες όπως η Eurowings, η Vueling, η Jet2 και η Air Nostrum ενισχύουν τις δραστηριότητές τους, σηματοδοτώντας μια ισχυρή εμπιστοσύνη στη διαρκή απήχηση της Μαγιόρκα.

Σε ετοιμότητα το αεροδρόμιο Πάλμα

Στο επίκεντρο αυτής της αναμενόμενης τουριστικής έκρηξης βρίσκεται το αεροδρόμιο της Πάλμα, με την 13η Ιουλίου να έχει οριστεί ως η πιο πολυσύχναστη ημέρα του.

Περισσότερες από 1.000 πτήσεις αναμένεται να διασχίσουν τον ουρανό, μεταφέροντας πρόθυμους επισκέπτες από και προς το νησί.

Ανησυχία από τον υπερτουρισμό

Ενώ η προοπτική ενός καλοκαιριού που σπάει ρεκόρ είναι καλά νέα για την τοπική οικονομία, εγείρει επίσης σχετικά ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα και την ικανότητα της υποδομής της Μαγιόρκα να χειριστεί μια τόσο μαζική εισροή.

Οι ανησυχίες για τον υπερπληθυσμό, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την καταπόνηση των τοπικών πόρων είναι μεγάλες, προκαλώντας μια επανεκτίμηση του τρόπου με τον οποίο το νησί μπορεί να εξισορροπήσει τα οικονομικά οφέλη με την οικολογική και κοινωνική διαχείριση.