Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Μαδέρα ανακοίνωσε ότι θα “καλωσορίζει όλους τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς καραντίνα. Είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι”, σε αντίθεση με την ηπειρωτική Πορτογαλία.

  • Όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν αναρρώσει από Covid δεν θα απαιτείται να υποβληθούν σε δοκιμές για να εισέλθουν στη Μαδέρα.
  • Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί συνεχίζεται να απαιτείται να παρουσιάσουν αρνητικό PCR τεστ εντός 72 ωρών πριν από την άφιξη ή να κάνουν δωρεάν δοκιμή κατά την άφιξη και να απομονώσουν εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

Προσφέρεται μία δωρεάν δοκιμή PCR ανά επισκέπτη, η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί κατά την άφιξη ή την αναχώρηση, με αποτελέσματα σε 6 έως 12 ώρες.

Όπως ανακοινώθηκε “η κατάσταση του Covid-19 στη Μαδέρα βρίσκεται υπό εξαιρετικό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν περιπτώσεις της παραλλαγής Delta προς το παρόν. Τον περασμένο μήνα σημειώθηκε μείωση κατά 73% σε ενεργές περιπτώσεις. Και υπάρχουν μόνο 61 ενεργές περιπτώσεις και 18 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες από τις 27 Ιουνίου.
Η Μαδέρα καταγράφει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά κρουσμάτων στην Ευρώπη”.

Υπενθυμίζεται πώς η Πορτογαλία επιτρέπει μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς παραθεριστές να την επισκέπτονται χωρίς καραντίνα, εν μέσω φόβων για την παραλλαγή Delta.