Οι τιμές των ξενοδοχειακών δωματίων στη Μαδρίτη αναμένεται να αυξηθούν τουλάχιστον κατά το μισό από τις αντίστοιχες στη Βαρκελώνη το 2024. Ο λόγος είναι η έκρηξη εγκαινίων ξενοδοχείων στην ισπανική πρωτεύουσα για να καλύψουν την αυξανόμενη τουριστική ζήτηση, σύμφωνα με πρόβλεψη της American Express Global Business Travel (Amex GBT).

Η ετήσια έρευνα της Amex GBT αναμένει ότι οι τιμές των δωματίων στη Μαδρίτη θα αυξηθούν κατά 4,5%, ενώ οι τιμές στη Βαρκελώνη θα αυξηθούν κατά 9% το επόμενο έτος.

Το σχέδιο της Μαδρίτης να προσελκύσει μια σειρά από ξενοδοχεία πέντε αστέρων για να ανταγωνιστεί στον τουριστικό τομέα υψηλής ποιότητας, που προηγουμένως κυριαρχούσαν στην Ευρώπη από το Παρίσι, το Λονδίνο και το Μιλάνο, αποδίδει καρπούς ακόμη και όταν η Βαρκελώνη διολισθαίνει λόγω αυστηρότερων οικοδομικών κανονισμών.

Η Μαδρίτη θα έχει περισσότερα από 2.700 δωμάτια luxury ξενοδοχείων έως το τέλος του 2023, αυξημένα κατά 50% σε σχέση με πριν από μια δεκαετία.

Η πρωτεύουσα της Ισπανίας έχει 33 νέα ξενοδοχεία στα σκαριά, τα μισά από αυτά στο πολυτελές τμήμα, σε σύγκριση με 13 έργα στη Βαρκελώνη, ανέφερε σε άλλη έκθεση η εταιρεία συμβούλων Colliers.