Σύνταξη: tourismtoday.gr

Μέσω της πλατφόρμας «Madrid Turismo by IFEMA», η Μαδρίτη επιχειρεί να εδραιώσει περαιτέρω τη θέση της ως δημοφιλής διεθνής προορισμός.

Η «Madrid Turismo by IFEMA» προήλθε από την ένωση τριών φορέων. Αυτοί είναι η Κοινότητα της Μαδρίτης, το Δημοτικό Συμβούλιο και η IFEMA MADRID.
Ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο να δημιουργήσουν μια μοναδική πλατφόρμα για την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή, διεθνώς.

Η Isabel Díaz Ayuso, πρόεδρος της Κοινότητας της Μαδρίτης, περιγράφει το έργο ως «το πιο φιλόδοξο εγχείρημα για τον τουρισμό στη Μαδρίτη την τελευταία δεκαετία».

«Το Madrid Turismo από την IFEMA είναι ένα ακόμη βήμα για να γίνει η Μαδρίτη σημείο αναφοράς για τους Ισπανόφωνους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος της Μαδρίτης, José Luis Martínez-Almeida, «αυτό το έργο υποστηρίζει την εδραίωση της Μαδρίτης μεταξύ των κορυφαίων πόλεων στον κόσμο. Αξιοποιώντας τις δυνάμεις της στους τομείς του πολιτισμού, της γαστρονομίας, των επιχειρήσεων, των MICE και της ψυχαγωγίας».

Επένδυση 36 εκατ. ευρώ

Για την ανάπτυξη της πλατφόρμας η Κοινότητα της Μαδρίτης και το Δημοτικό Συμβούλιο θα επενδύσουν συνολικά 36 εκατομμύρια ευρώ σε 3 χρόνια.
Με αυτά η IFEMA MADRID θα διεξάγει τουριστικές δραστηριότητες, τόσο στο πλαίσιο των εκθέσεων και εκδηλώσεων της, όσο και σε άλλες επιχειρήσεις στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας.

«Έχουμε δεσμευτεί να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο δράσης που ευνοεί τη συνεργασία μεταξύ των διοικήσεων και του ιδιωτικού τομέα, δήλωσε ο José Vicente de los Mozos, πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της IFEMA MADRID.
Αυτό θα γίνει μέσα από ένα στρατηγικό σχεδιασμό που υποστηρίζεται από μια Στρογγυλή Τράπεζα Εμπειρογνωμόνων Τουρισμού στη Μαδρίτη».