Η Malaysia Airlines εξέφρασε την ικανοποίησή της για την είδηση ότι το Υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας θα καταργήσει τους εναπομείναντες περιορισμούς εισόδου για τους πλήρως εμβολιασμένους επιβάτες από την 1η Μαΐου.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες, μαζί με όσους είναι κάτω των 12 ετών, θα μπορούν να εισέρχονται στη Μαλαισία χωρίς να υποβάλλονται σε εξετάσεις πριν από την άφιξη.

Ωστόσο, θα εξακολουθήσουν να υποχρεούνται να συμπληρώσουν το έντυπο πριν από την αναχώρηση και ορισμένοι περιορισμοί εισόδου θα παραμείνουν σε ισχύ για τους ανεμβολίαστους ή τους μερικώς εμβολιασμένους επισκέπτες.

Η Malaysia Airlines πετάει 11 φορές την εβδομάδα από το Χίθροου προς την Κουάλα Λουμπούρ μέχρι τις 29 Ιουνίου, ενώ από τις 30 Ιουνίου θα επιστρέψει στην πλήρη διπλή καθημερινή εξυπηρέτηση.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι η κατάργηση των απαιτήσεων εισόδου για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία για επίσκεψη ή στάση στη Μαλαισία.

Ο Daniel Bainbridge, περιφερειακός διευθυντής για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, δήλωσε: “Η Malaysia Airlines είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που προσφέρει απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Μαλαισία και οι διεθνείς αφίξεις έχουν αυξηθεί δραματικά από τότε που άνοιξαν επίσημα τα σύνορα την 1η Απριλίου”.

“Αυτή η περαιτέρω άρση των απαιτήσεων εισόδου είναι ένα ακόμη πιο σαφές σημάδι ότι η Μαλαισία είναι πλήρως ανοιχτή στον κόσμο και η Malaysia Airlines δεν μπορεί να περιμένει να καλωσορίσει περισσότερους επιβάτες στο αεροσκάφος με τη ζεστή μαλαισιανή φιλοξενία μας”.

Η Malaysia Airlines αύξησε τις υπηρεσίες της στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο, αφού ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των συνόρων για τους διεθνείς ταξιδιώτες από την 1η Απριλίου, μετά από διακοπή δύο ετών εν μέσω της πανδημίας.

Το εμβληματικό δρομολόγιο από το Χίθροου εκτελείται με αεροσκάφη Airbus A350-900.