Επιστροφή στα ταξίδια υποδηλώνουν τα στοιχεία της Generali Global Assistance (“GGA”) για Αμερικανούς και Καναδούς που συμμετείχαν στο βαρόμετρο διακοπών 2022.

Πρόκειται για την ετήσια δημοσκόπηση που χρηματοδοτείται από τη μητρική της εταιρεία, Europ Assistance, και διεξάγεται από την εταιρεία ερευνών καταναλωτών Ipsos.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 22 Απριλίου και 13 Μαΐου 2022.

Με βάση την έρευνα σε 1000 κατοίκους κάθε χώρας, τα καλοκαιρινά ταξίδια πλησιάζουν να επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα.

Από τους Αμερικανούς που συμμετείχαν στην έρευνα, το 60% δηλώνει ότι σκοπεύει να ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι – ένα άλμα 10 μονάδων από το 2021 και πλησιάζοντας τα προ πανδημίας επίπεδα.

Ένας παρόμοιος αριθμός Καναδών που ερωτήθηκαν ανέφεραν επίσης ότι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι (61%). Όσοι ταξιδεύουν περιμένουν περισσότερο για να κλείσουν το ταξίδι τους, ωστόσο, με μόνο το 50% των Αμερικανών που δήλωσαν ότι σχεδίαζαν να ταξιδέψουν έχουν αρχίσει να κάνουν κράτηση για τα ταξίδια τους.

Ακόμη περισσότεροι Καναδοί καθυστερούν να κλείσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια (42%).

Προσεχή ταξιδιωτικά σχέδια

  • Το 60% των Αμερικανών και το 61% των Καναδών ερωτηθέντων σχεδιάζουν να ταξιδέψουν κατά τους μήνες Ιούλιο έως Σεπτέμβριο, που συμπίπτουν με τις καλοκαιρινές διακοπές στη Βόρεια Αμερική.
  • Οι προϋπολογισμοί ταξιδιών αυξάνονται μεταξύ των Αμερικανών. Οι Αμερικανοί αναμένεται να δαπανήσουν 2.750 δολάρια φέτος, που είναι σχεδόν 20% άλμα από πέρυσι – ξεπερνώντας τον αντίκτυπο του πληθωρισμού. Οι Καναδοί αναμένεται να ξοδέψουν περίπου 10% λιγότερα από τους Αμερικανούς ομολόγους τους.
  • Ενώ σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί που συμμετείχαν στην έρευνα δεν έχουν αποφασίσει για καλοκαιρινό προορισμό, εκείνοι που το έχουν αποφασίσει προτιμούν τα ταξίδια εσωτερικού σε σχέση με τα διεθνή ταξίδια. Το ίδιο ισχύει βόρεια των συνόρων. Όσοι ταξιδεύουν διεθνώς προτιμούν τη Βόρεια Αμερική έναντι της Ευρώπης. Κορυφαίοι προορισμοί στην Ευρώπη παραμένουν η Γαλλία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Φέτος οι Αμερικανοί επιλέγουν τις διακοπές στην πόλη αντί της παραλίας, καθώς οι περιορισμοί που σχετίζονται με τον Covidέχουν χαλαρώσει κάνοντας τον αστικό τουρισμό πιο ελκυστικό. Οι κορυφαίοι τύποι προορισμών του Καναδά είναι μια στενή κούρσα μεταξύ πόλεων (38%), εξοχής (37%) και παραθαλάσσιων (35%).

Προστασία ταξιδιού

  • Το ενδιαφέρον των Αμερικανών για την ταξιδιωτική ασφάλιση εξακολουθεί να αυξάνεται, τώρα στο 38%, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι Καναδοί είναι πιο πιθανό να αγοράσουν συμβόλαια με το 60% των ερωτηθέντων να λένε ότι είναι πιθανό να αγοράσουν ασφάλιση για ένα επερχόμενο ταξίδι.
  • Μεταξύ εκείνων που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, οι πιθανές αγορές ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι έως και το 50% των Αμερικανών ερωτηθέντων. Οι Αμερικανοί και οι Καναδοί που κατευθύνονται στο εξωτερικό είναι πολύ πιο πιθανό να αγοράσουν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο από εκείνους που ταξιδεύουν στο εσωτερικό.
  • Οι γονείς δείχνουν αυξημένη επιθυμία για ταξιδιωτική ασφάλιση σε σύγκριση με εκείνους χωρίς παιδιά.