Η μεγαλύτερη κρουαζιέρα του κόσμου και για ακριβά γούστα, πρόκειται να αναχωρήσει από το Λονδίνο τον Αύγουστο του 2019 και θα διαρκέσει οκτώ μήνες, ταξιδεύοντας σε 59 χώρες σε κάθε ήπειρο, εκτός από την Ανταρκτική.

Το ταξίδι διάρκειας 245 ημερών διοργανώνεται από τη νορβηγική εταιρεία κρουαζιέρας Viking και το κρουαζιερόπλοιο θα ρίξει άγκυρα σε 113 λιμάνια του κόσμου.

Ξεκινώντας από το Γκρίνουιτς, οι επιβάτες θα ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νορβηγία πριν διασχίσουν τον Ατλαντικό Ωκεανό για να φτάσουν στη Γροιλανδία.

Μετά ρότα για Καναδά και τις ΗΠΑ, με στάσεις στο Μόντρεαλ, τη Νέα Υόρκη και τις Βερμούδες, ενώ το πλοίο θα επισκεφθεί τα νησιά Μπαρμπάντος πριν ταξιδέψει στον ποταμό Αμαζόνιο και τη Νότια Αμερική.

Τα νησιά Φίτζι, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, η Κίνα, η Σιγκαπούρη, η Σρι Λάνκα, η Ινδία και η Ταϊλάνδη είναι οι στάσεις της εκτεταμένης αυτής θαλάσσιας διαδρομής.

Το ταξίδι ολοκληρώνεται κατά μήκος των δυτικών ακτών της Ισπανίας και της Πορτογαλίας πριν επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Εμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το πιο εκτεταμένο δρομολόγιο στην ιστορία μας, δήλωσε ο Torstein Hagen, πρόεδρος της Viking.

Οι παγκόσμιες κρουαζιέρες μας προσφέρουν στους επιβάτες τη σπάνια ευκαιρία να αποσυμπιεστούν και να εξερευνήσουν δεκάδες από τους καλύτερους προορισμούς της γης – σε μια αξία που δεν έχει προηγούμενο στην τουριστική βιομηχανία”.

Υπάρχει μια σειρά από διαφορετικές επιλογές διαμονής στο πλοίο, αρκετές από τις οποίες έχουν ήδη πωληθεί, με το φθηνότερο πακέτο να ξεκινά από 76.000 ευρώ για καμπίνα με βεράντα 25 τ.μ.

Εκτός από τις διάφορες σουίτες ρετιρέ, που κυμαίνονται από 92.000 ευρώ έως 114.000 ευρώ , υπάρχει η “Owner’s Suite”, η οποία διαθέτει ιδιωτική βιβλιοθήκη εκτός από ένα καθιστικό και τραπεζαρία κόστους 221.000 ευρώ η οποία έχει ήδη κρατηθεί.