monemvasia2304

«Παράθυρο στον κόσμο» άνοιξε η «Μυθική Πελοπόννησος», βγάζοντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο εξωτερικό, μέσω της συμμετοχής σε διάφορες εκθέσεις, και δίνοντας τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να γίνουν ευρύτερα γνωστές και να «ανοίξουν τα φτερά τους», απευθυνόμενες σε πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό.

Τα μηνύματα είναι θετικά και για τη Μεσσηνία, όπως μας ανέφεραν συμμετέχοντες σε εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα σε διάφορα σημεία του εξωτερικού, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να είναι οι πρεσβευτές στις ξένες αγορές και να διαφημίσουν τόσο τις παρεχόμενες υπηρεσίες όσο και τα τοπικά, ποιοτικά, προϊόντα.

Γεωργία Γεωργαρά
Η κα Γεωργία Γεωργαρά, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Elite City Resort της Καλαμάτας, συμμετείχε στην έκθεση Emitt 2013 που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, εκπροσωπώντας το ξενοδοχείο.
Όπως μας είπε, το περίπτερο της Ελλάδας ήταν από τα πιο μεγάλα, ενώ πολύ εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το brand name «Μυθική Πελοπόννησος».

Από το περίπτερό της πέρασαν πολλοί επαγγελματίες και αρκετό κοινό, ενώ εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον, αν και δε γνώριζαν πού είναι η Πελοπόννησος και η Μεσσηνία. Όταν δε πληροφορούνταν, ζητούσαν να μάθουν πώς θα βρεθούν και στην Πελοπόννησο, αλλά και στη Μεσσηνία. Εξέφραζαν, όμως, επιφυλάξεις ως προς την πρόσβαση, αφού δεν υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Κωνσταντινούπολη, που θα τους διευκόλυνε, εκφράζοντας επιφυλάξεις για το ότι θα έπρεπε να φθάσουν στην Αθήνα και από εκεί να χρησιμοποιήσουν άλλα μέσα, αν και ενημερώνονταν πως υπάρχει νέα εθνική οδός που τους επιτρέπει να βρεθούν στη Μεσσηνία μέσα σε δύο ώρες.

Οι περισσότεροι έλεγαν πως προτιμούσαν χώρους στη Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Αιγαίου.
Η κα Γεωργαρά σημείωσε ότι όλες οι ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου προσέλκυσαν επισκέπτες και δημιούργησαν ένα κλίμα εξωστρέφειας για την περιοχή. «Έγινε ένα σημαντικό βήμα, θα πρέπει να γίνουν και άλλα, είναι θετικό να υπάρχουν και νέες συμμετοχές. Ήταν ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα, μια καλή εμπειρία για όλους», είπε χαρακτηριστικά.

Χάρης Χαραλαμπόπουλος 

tharrosnews.gr