Η Marriott International, δημοσίευσε την Έκθεσή της για το 2023 , η οποία υπογραμμίζει τα δεδομένα από το τέλος του 2022 και μοιράστηκε τη συνεχιζόμενη πρόοδο της εταιρείας στις προσπάθειές της για Περιβαλλοντική, Κοινωνική και Διακυβέρνηση (ESG).

Η πλατφόρμα βιωσιμότητας και κοινωνικού αντίκτυπου της Marriott, Serve 360: Doing Good in Every Direction, καθοδηγεί τις προσπάθειες της εταιρείας προς τους Στόχους Αειφορίας και Κοινωνικών Επιπτώσεων για το 2025. Η πλήρης αναφορά είναι προσβάσιμη στον ιστότοπο Serve 360 ​​της εταιρείας.

«Από την ίδρυσή της το 1927, η Marriott έχει θέσει ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των κοινοτήτων της και τη δημιουργία θετικού αντίκτυπου όπου κι αν δραστηριοποιούμαστε», δήλωσε ο Anthony Capuano, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Marriott International.

«Με το μέγεθός μας και την παγκόσμια κλίμακα, αναγνωρίζουμε το ρόλο που μπορούμε να παίξουμε στην προώθηση ουσιαστικών αλλαγών, οι οποίες πιστεύουμε ότι προσθέτουν αξία για την επιχείρησή μας και για τους πελάτες μας. Η Marriott ενσωματώνει τη βιωσιμότητα σε όλες τις ξενοδοχειακές λειτουργίες, το σχεδιασμό και την αλυσίδα εφοδιασμού της, παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη, δημιουργώντας πρόσβαση σε ευκαιρίες για υποεξυπηρετούμενες κοινότητες. Ήμασταν ακλόνητοι στην εστίασή μας στην ώθηση της αλλαγής προς ένα πιο βιώσιμο και δίκαιο μέλλον». Η πλατφόρμα Serve 360 ​​της Marriott ξεκίνησε το 2017 για την υποστήριξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Η έκθεση του 2023 υπογραμμίζει την πρόοδο που σημείωσε η Marriott και τα ακίνητά της σε όλο τον κόσμο, όπως:

Ενίσχυση της Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

  • Δεσμεύτηκε να θέσει έναν βραχυπρόθεσμο στόχο μείωσης των εκπομπών με βάση την επιστήμη και να θέσει έναν μακροπρόθεσμο στόχο με βάση την επιστήμη για την επίτευξη των καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050 το αργότερο.
  • Ανέπτυξε ένα πρόγραμμα για να επιταχύνει την εγκατάσταση και την υιοθέτηση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) σε ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο. Από τα τέλη του 2022, περισσότεροι από 5.500 φορτιστές EV έχουν εγκατασταθεί στα ακίνητα της Marriott παγκοσμίως.
  • Yποστήριξε την αναδάσωση στις ΗΠΑ και την ανανέωση της αλιείας στην Ταϊλάνδη και τη Νότια Αμερική, συμβάλλοντας στην προώθηση της ανθεκτικότητας του οικοσυστήματος και στην προστασία της βιοποικιλότητας.

Ενίσχυση του κοινωνικού αντίκτυπου

  • Διατέθηκαν 50 εκατομμύρια δολάρια για την αύξηση της ιδιοκτησίας ξενοδοχείων μεταξύ ιστορικά υποεκπροσωπούμενων ομάδων μέσω του προγράμματος ανάπτυξης «Marriott’s Bridging the Gap» στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
  • Εκπαίδευσε πάνω από ένα εκατομμύριο συνεργάτες διαχείρισης από το 2016 ώστε να αναγνωρίζουν και να ανταποκρίνονται στα σημάδια της εμπορίας ανθρώπων.
  • Ξόδεψε σχεδόν 660 εκατομμύρια δολάρια με διάφορους προμηθευτές σε όλο το χαρτοφυλάκιο της Marriott το 2022.
  • Με το Ίδρυμα J. Willard και Alice S. Marriott, συνεισέφερε πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη όσων επλήγησαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία το 2022 και 2 εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη όσων επλήγησαν από τους σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία το 2023 μέσω του Ταμείου Αρωγής για Καταστροφών Marriott. Το Marriott Bonvoy βαθμολογεί δωρεές, μετρητά και δωρεές σε είδος από ξενοδοχεία.
  • Προσφέρθηκε εθελοντικά περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια ώρες σε τοπικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο το 2022.

Οδηγώντας τη διαφορετικότητα στην ηγεσία

  • 8 από τα 13 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Marriott International είναι γυναίκες ή/και έγχρωμοι από τις 12 Μαΐου 2023.
  • Οι γυναίκες αποτελούσαν το 47% των παγκόσμιων στελεχών της Marriott (επίπεδο αντιπροέδρου και άνω) στο τέλος του 2022, με στόχο να επιτευχθεί η ισότητα των φύλων των στελεχών μέχρι το τέλος του 2023.
  • Οι έγχρωμοι κατέχουν το 22% των στελεχών στις ΗΠΑ με στόχο να αυξηθεί η ποικιλόμορφη εκπροσώπηση στο 25% μέχρι το τέλος του 2025.