Μέχρι τα τέλη Μαΐου η Μinoan Group θα έχει λάβει οριστική απάντηση από τις ελληνικές αρχές, σχετικά με την τελική επενδυτική της πρόταση, ύψους 100 εκ. ευρώ (83,3 εκ. στερλίνες) για τη δημιουργία ξενοδοχείων και γηπέδου γκολφ στην περιοχή Κάβο Σίδερο της Κρήτης. Αυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας  Duncan Wilson στην ιστοσελίδα του το BBC.

H Minoan αρχικά ήθελε να δημιουργήσει ένα συγκρότημα πέντε ξενοδοχείων, μίας μαρίνας και διαμερισμάτων, αλλά μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε προσφυγή περιβαλλοντικών οργανώσεων για ήπια τουριστική ανάπτυξη, άλλαξε τα σχέδιά της, που προβλέπουν πλέον πολύ μικρότερη επένδυση.

Όπως υπογραμμίζει ο κ.Wilson, ο Οργανισμός «Invest In Greece» έχει συμφωνήσει στο νέο επενδυτικό πλάνο, γι αυτό και οι ελληνικές αρχές προωθούν τα σχέδια της εταιρείας για τη δημιουργία τουριστικού πάρκου με υπηρεσίες αναψυχής στην Κρήτη.

«Είναι πραγματικά σπουδαία νέα για εμάς. Η τελική εφαρμογή του σχεδίου, θα στηρίξει την προσπάθεια μας να αγοράσουμε νέες επιχειρήσεις και να αναπτύξουμε την εταιρεία. Το σημαντικό είναι ότι η τελική πρότασή μας έχει μπει σε διαδικασίες fast track» αναφέρει στο BBC ο κ. Wilson, προσθέτοντας: «Η Ελλάδα περνάει μια ιστορική οικονομική κρίση, προχωράει όμως μπροστά και συνειδητοποιεί ότι το μέλλον της συναρτάται από τους ξένους επενδυτές».

Γιάννης Παπαδόπουλος