Η Νέα Ζηλανδία υποδέχτηκε τους πρώτους διεθνείς τουρίστες της από τον Μάρτιο του 2020 ως μέρος της σταδιακής επαναλειτουργίας της κυβέρνησης.

Επισκέπτες από 60 χώρες απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, μπορούν τώρα να εισέλθουν για πρώτη φορά μετά το κλείσιμο των συνόρων και την επακόλουθη εφαρμογή ορισμένων από τα πιο σκληρά μέτρα κατά της πανδημίας στον κόσμο.

Οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ Covid πριν από την αναχώρηση. Κατά την άφιξή τους, πρέπει να κάνουν αυτοέλεγχο για κορωνοϊό. Οι μη εμβολιασμένοι επισκέπτες θα επιτρέπεται να εισέρχονται από τον Οκτώβριο, εκτός εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να άρει τους περιορισμούς νωρίτερα.

Η Νέα Ζηλανδία εφάρμοσε μερικά από τα πιο σκληρά μέτρα στον κόσμο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν προγραμματιστεί να φτάνουν στη Νέα Ζηλανδία την εβδομάδα – μια αύξηση των αριθμών καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας (όταν επιτρεπόταν η είσοδος μόνο στις εγχώριες αφίξεις), αλλά πολύ κάτω από τα προ του Covid επίπεδα, που ήταν κοντά στα 25.000 άτομα κάθε μέρα.

Ο υπουργός Τουρισμού, Στιούαρτ Νας, είπε ότι η επαναλειτουργία προανήγγειλε ένα βήμα προς την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.

Είπε: «Έχει περάσει πολύς καιρός – αυτό στέλνει ένα μήνυμα ότι είμαστε πλέον ανοιχτοί για επιχειρήσεις… είναι φανταστικό να το βλέπουμε. «Σήμερα σηματοδοτεί ένα ορόσημο για τους επισκέπτες από τις βασικές αγορές μας στο βόρειο ημισφαίριο στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη,