Αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι καταργεί τις απαιτήσεις αυτοαπομόνωσης για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με το σχέδιο επανασύνδεσης της κυβέρνησης, οι επισκέπτες από χώρες απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Καναδά) αναμένεται να επιτρέπεται να εισέλθουν στη Νέα Ζηλανδία ξεκινώντας το αργότερο τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Μετά την ανακοίνωση, η Sarah Handley, Γενική Διευθύντρια Αμερικής και Ευρώπης για τον Τουρισμό της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να μπορέσουμε να καλωσορίσουμε ξανά διεθνείς επισκέπτες στη Νέα Ζηλανδία και να παρουσιάσουμε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει. Ανυπομονούμε να διατηρήσουμε τη βιομηχανία και τους εταίρους μας στενά ενήμερους για το σχέδιο της Νέας Ζηλανδίας να επανασυνδεθεί με τον κόσμο».

Πριν από την πανδημία, θα μπορούσατε επίσης να πετάξετε στη Νέα Ζηλανδία χωρίς στάση από το Σαν Φρανσίσκο, το Βανκούβερ, το Χιούστον, το Σικάγο και τη Χονολουλού, με όλα αυτά τα δρομολόγια να έχουν προγραμματιστεί να επιστρέψουν το 2022.

Μια χώρα διαφορετικών περιοχών και τοπίων, η Νέα Ζηλανδία εκτείνεται σε δύο κύρια και μια μυριάδα μικρών υπεράκτιων νησιών. Εδώ μπορείτε να ζήσετε αδρεναλίνη, πολυτέλεια και μοναδική κουλτούρα όλα την ίδια μέρα. Όσοι αναζητούν τη συγκίνηση μπορούν να προσθέσουν την αδρεναλίνη του bungy jumping ή των συναρπαστικών σαφάρι με jet boat, ενώ οι πιο ήρεμοι θα απολαύσουν γήπεδα γκολφ παγκόσμιας κλάσης και βραβευμένο κρασί και κουζίνα.

Εν τω μεταξύ, η συναρπαστική κουλτούρα των Μαορί της Νέας Ζηλανδίας παρέχει μοναδικές ευκαιρίες για σύνδεση και μάθηση. Ένα πολυπολιτισμικό έθνος που αποτελείται από ζωντανούς και αγκαλιασμένους πολιτισμούς, τα ακτινίδια υπερηφανεύονται για το θερμό καλωσόρισμα ή manaakitanga που λαμβάνουν οι ταξιδιώτες όταν επισκέπτονται την Aotearoa (Νέα Ζηλανδία). Μπορείτε να βρείτε όλους τους πόρους που χρειάζεστε για να προγραμματίσετε ένα ταξίδι στη Νέα Ζηλανδία στη διεύθυνση newzealand.com .

Η περίληψη υψηλού επιπέδου των απαιτήσεων εισόδου για όλους τους ταξιδιώτες στη Νέα Ζηλανδία σχετικά με τον COVID-19 είναι η εξής:

Όλοι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη Νέα Ζηλανδία πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι σύμφωνα με τις απαιτήσεις εισόδου της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας.

Απαιτείται αρνητικό τεστ πριν από την αναχώρηση (PCR, LAMP ή Rapid Antigen) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας για όλους τους ταξιδιώτες.

Καμία υποχρεωτική απαίτηση για όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν είτε να απομονωθούν είτε να εισέλθουν σε ξενοδοχείο απομόνωσης που διαχειρίζεται η κυβέρνηση, δηλαδή όλες οι μορφές απομόνωσης για ταξιδιώτες που φθάνουν (συμπεριλαμβανομένων των ξένων υπηκόων) αφαιρούνται σε όλα τα βήματα επαναλειτουργίας των συνόρων, εκτός από τους μη εμβολιασμένους πολίτες της Νέας Ζηλανδίας και τους κατοίκους που επιστρέφουν στην χώρα.

Όλοι οι ταξιδιώτες θα υποβληθούν σε δύο γρήγορες εξετάσεις αντιγόνου χωρίς χρέωση κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Ώκλαντ, οι οποίες χορηγούνται μόνοι τους μετά την έξοδό τους από το αεροδρόμιο.

Οι ταξιδιώτες θα κληθούν να πραγματοποιήσουν το πρώτο τεστ την ημέρα της άφιξης και στη συνέχεια ένα δεύτερο τεστ την 5η ημέρα μετά την άφιξη

Οι ταξιδιώτες που βγαίνουν θετικοί είτε την ημέρα της άφιξής τους είτε το τεστ RAT της 5ης ημέρας θα πρέπει να κάνουν τεστ PCR για να επιβεβαιώσουν τη θετική τους κατάσταση, εάν είναι θετικοί στη συνέχεια θα τους ζητηθεί να απομονωθούν σύμφωνα με τις απαιτήσεις που ισχύουν για όλη την κοινότητα COVID- 19 κρούσματα στη Νέα Ζηλανδία.