Οι νέες προβλέψεις για την ανάκαμψη των τουριστών στη Νέα Ζηλανδία υποδηλώνουν ότι θα χρειαστεί μέχρι το 2024 για να επιστρέψει ο κλάδος στη «νέα κανονικότητα».

Κατά την έναρξη του Tourism Summit Aotearoa, η Tourism Industry Aotearoa (TIA),  δημοσίευσε έναν Οδικό Χάρτη Τουριστικής Βιομηχανίας σε ένα διαδικτυακό κοινό με περισσότερα από 400 άτομα.

Ο οδικός χάρτης παρέχει μια ενημερωμένη αξιολόγηση για το πώς μπορεί να συνεχιστεί η ανάκαμψη του κλάδου τα επόμενα χρόνια.

Ο οδικός χάρτης σκοπεύει να παρέχει καθοδήγηση από τη βιομηχανία, έτσι ώστε οι τουριστικές επιχειρήσεις να μπορούν να σχεδιάσουν μια ποικιλία εναλλακτικών μαθημάτων, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της TIA, Chris Roberts. Ο Οδικός Χάρτης βασίζεται στις ιδέες και την τεχνογνωσία δύο δωδεκάδων τουριστικών στελεχών.

“Ακόμη και αν οι φορείς εκμετάλλευσης διαφωνούν ή δε μπορούν να καταλήξουν στα δικά τους συμπεράσματα, η εργασία στον οδικό χάρτη θα χρησιμεύσει ως βάση για τη δική τους επιχειρηματική στρατηγική. Επειδή λίγοι αναλυτές της κυβέρνησης ή του ιδιωτικού τομέα επικεντρώνονται στον τουρισμό, αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διασφαλιστεί ότι ο τουρισμός λαμβάνεται υπόψη σε ποικίλες διαδικασίες “.

Πιστεύει ότι το να επιτρέπεται στους διεθνείς επισκέπτες να ταξιδεύουν χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από καραντίνα είναι κρίσιμο για την προσέλκυσή τους πίσω στη Νέα Ζηλανδία.

«Κατανοούμε ότι θα είναι μια σταδιακή διαδικασία, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε στο δρόμο μπροστά είναι να κάνετε τα πρώτα λίγα βήματα προσεκτικά και γρήγορα». Σύμφωνα με την έρευνα του Οδικού Χάρτη, οι καθυστερήσεις στην άρση των περιορισμών στα σύνορα μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων Νέας Ζηλανδίας στα κέρδη συναλλάγματος.