Σύμφωνα με την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας , Jacinda Ardern , θα χρειαστούν ποσοστό εμβολιασμού πληθυσμού 90% για να τερματιστούν οι αυστηροί περιορισμοί για τον COVID-19 στη χώρα.

«Ένας στόχος 90% πλήρως εμβολιασμένου σε κάθε περιοχή του District Health Board (DHB) έχει τεθεί ως το ορόσημο για να ενεργοποιήσει τη μετάβαση της χώρας στο νέο σύστημα. Αυτός ο στόχος διασφαλίζει καλή περιφερειακή εξάπλωση σε ολόκληρη τη χώρα και θα βοηθήσει επίσης στην αντιμετώπιση θεμάτων ισότητας σε κάθε περιοχή», δήλωσε η Ardern.

«Τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα θα μπορούν να επανασυνδεθούν με την οικογένεια και τους φίλους τους, να πηγαίνουν σε μπαρ και εστιατόρια και να κάνουν τα πράγματα που αγαπούν με μεγαλύτερη βεβαιότητα και σιγουριά. Το νέο Πλαίσιο Προστασίας για τον COVID-19 θέτει μια πορεία προς τα εμπρός που ανταμείβει τον ταχέως αυξανόμενο αριθμό των εμβολιασμένων Νεοζηλανδών με περισσότερες ελευθερίες να κάνουν τη ζωή τους με ασφάλεια», πρόσθεσε.

Επί του παρόντος, το 86% του πληθυσμού της Νέας Ζηλανδίας έχει λάβει την πρώτη δόση εμβολίου για τον COVID-19, ενώ περίπου το 69% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Η Νέα Ζηλανδία κατέγραψε 134 νέα κρούσματα COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, τον υψηλότερο αριθμό μίας ημέρας από την έναρξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας , η χώρα έχει καταγράψει 5.449 κρούσματα COVID-19 με 28 θανάτους μέχρι στιγμής.