Με στόχο την προώθηση της χρήσης ποδηλάτου και τη γνωστοποίηση βασικών προνοιών της νέας νομοθεσίας για τους ποδηλάτες, που θα εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Οκτώβριο, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, ανέλαβε την ετοιμασία σχετικών τηλεοπτικών διαφημιστικών σποτ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η δημιουργία των διαφημιστικών σποτ έγινε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Civitas Destinations”, το οποίο επικεντρώνεται σε θέματα έξυπνων, πράσινων και ολοκληρωμένων μεταφορών σε μικρές πόλεις, με σημαντική τουριστική κίνηση.

Βασικός στόχος είναι η πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού σε ό,τι αφορά τη νέα νομοθεσία “ο περί ρύθμισης της διακίνησης ποδηλάτων νόμος του 2018”, που τίθεται σε ισχύ τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς και την προώθηση χρήσης του ποδηλάτου ως μέσω διακίνησης, σημειώνει η ανακοίνωση.

Τα γυρίσματα των διαφημιστικών σποτ, προστίθεται, έχουν ήδη ολοκληρωθεί με την συμμετοχή του αθλητικού σωματείου Ποδηλασίας “KMeaters” και με τη στήριξη της Αστυνομίας Κύπρου, ενώ η εκστρατεία ενημέρωσης θα αρχίσει αυτό το μήνα, κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Προώθησης Χρήσης Ποδηλάτου, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, της Αστυνομίας Κύπρου, της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, του TEΠΑΚ, της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού και άλλων φορέων.

Πηγή: ΚΥΠΕ