Η Paypal λανσάρει τη νέα δωρεάν υπηρεσία της «κοινά ταμεία» (Money Pools) στο ελληνικό κοινό. Πρόκεται για έναν εξατομικευμένο και οργανωμένο τρόπο διαχείρισης δαπανών που μοιραζόμαστε με τρίτους.

Η υπηρεσία παρέχει τη δυνατότητα συλλογής χρηματικών ποσών για έξοδα που μοιραζόμαστε με άλλα πρόσωπα μέσω ενός λογαριασμού PayPal, καθώς και τη συνεχή παρακολούθηση της πορείας των συνεισφορών.

Τα «κοινά ταμεία» με αυτό τον τρόπο απαλλάσσουν από το άγχος της προκαταβολικής πληρωμής και της άχαρης διαδικασίας διαρκούς υπενθύμισης για εξόφληση.

Γιατί στην Ελλάδα

Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την Censuswide στην Ελλάδα για λογαριασμό της PayPal, έδειξε ότι οι πιο συχνοί λόγοι για τους οποίους προκύπτει η ανάγκη οικονομικής συνεισφοράς για ομαδικές αγορές, είναι η αγορά δώρων, οι λογαριασμοί φαγητού και η εξόφληση λογαριασμών οικιακών δαπανών.

Στην ίδια έρευνα φαίνεται πως η αδυναμία αποπληρωμής προκύπτει εξαιτίας της δυσκολίας προσωπικής συνάντησης, την προσωρινή έλλειψη μετρητών, αλλά και την αδυναμία εύκολης πρόσβασης σε ΑΤΜ.

Πως να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία

  • Μέσω ενός λογαριασμού PayPal, μεταβείτε στην ειδική ενότητα των κοινών ταμείων και να πατήσετε το κουμπί “Create pool”.
  • Εξατομικεύστε τη σελίδα των κοινών ταμείων, συμπληρώνοντας διάφορες σημαντικές λεπτομέρειες, όπως η περιγραφή του στόχου του ταμείου, το απαιτούμενο συνολικό ποσό και η προθεσμία για την υποβολή της χρηματικής συνεισφοράς.
  • Αυτόματα δημιουργείται μια ειδική σελίδα-σύνδεσμος, την οποία μπορείτε να κοινοποιήσετε σε συγγενείς και φίλους μέσω γραπτών μηνυμάτων, email και κοινωνικών δικτύων (Facebook ή Twitter), προκειμένου να ξεκινήσει η συλλογή χρηματικών ποσών, με σύστημα κρυπτογράφησης που διατηρεί ασφαλή τα οικονομικά στοιχεία τους.
  • Σε περίπτωση που ένα φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο δεν διαθέτει ήδη έναν λογαριασμό PayPal για να στείλει το δικό του μερίδιο, μπορεί να ανοίξει εύκολα έναν χωρίς χρέωση, ή αλλιώς να συνεισφέρει ως guest με χρήση της πιστωτικής κάρτας του.
  • Τέλος, όλες οι χρηματικές συνεισφορές καταγράφονται στο ιστορικό της δραστηριότητας του κοινού ταμείου και μεταφέρονται απευθείας στον λογαριασμό PayPal του διοργανωτή, για χρήση ανά πάσα στιγμή.