Σύνταξη: tourismtoday.gr

Με νέο brand και καινούργια καμπάνια με τα άγνωστα στους ταξιδιώτες σημεία της, επιστρέφει δυναμικά η Νέα Υόρκη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
Οι Exit NYC & Company και New York City Tourism Office και δημιουργούν το New York City Tourism + Conventions.

Πρόκειται για ένα νέο brand που αναπτύσσεται μέσω μιας στρατηγικής που ενσωματώνει μια ολοκληρωμένη ταυτότητα του προορισμού.

Οι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν και άλλα μέρη της πόλης

Η κυκλοφορία της νέας μάρκας συνοδεύεται από μια καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία αξιοποιεί τη «δύναμη γνώμης» των 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων της Νέας Υόρκης.
Τους δίνει την ευκαιρία να μοιραστούν με τους ταξιδιώτες τις εμπειρίες των πέντε περιφερειών της πόλης, με γωνιές άγνωστες στους περισσότερους τουρίστες.

Από την υγειονομική κρίση, το Big Apple έχει δείξει την προθυμία του να ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες να ξεπεράσουν τα κλισέ ανακαλύπτοντας άλλα μέρη της πόλης.
Στόχος, είναι η καλύτερη κατανομή της τουριστικής ροής και των εσόδων για την περιοχή.

Οικονομική ανάκαμψη το 2022

Η οικονομική ανάκαμψη της Νέας Υόρκης συνεχίστηκε το 2022 με περισσότερους από 56 εκατομμύρια ταξιδιώτες να διαμένουν στην πόλη, αύξηση 72,5% σε σχέση με το 2021.

Η πόλη είδε 9,4 εκατομμύρια διεθνείς ταξιδιώτες να επισκέπτονται τους πέντε δήμους, υπερτριπλάσιος από τον αριθμό το 2021.

Φιλοξένησε επίσης περισσότερους πάνω από 1.200 εκδηλώσεις, συναντήσεις και συνέδρια το 2022, με περισσότερους από 4 εκατομμύρια αντιπροσώπους να παρακολουθούν.
Αυτή η δραστηριότητα σηματοδοτεί την επιστροφή του 85% των επιπέδων ρεκόρ προσέλευσης της πόλης το 2019.

Οι προοπτικές του 2023

Ο τουρισμός της Νέας Υόρκης παραμένει σε καλό δρόμο και θα υποδεχθεί 63,3 εκατομμύρια επισκέπτες το 2023.

Ο ρυθμός της τουριστικής ανόδου συμβάλλει στην οικονομική ανάκαμψη της Νέας Υόρκης. Υποστηρίζει περίπου 340.000 θέσεις εργασίας στον τομέα αναψυχής και φιλοξενίας. Πέρυσι δημιούργησε πάνω από 40 δις δολάρια δαπάνες από άμεσους επισκέπτες και περίπου 60 δις δολάρια σε συνολικό οικονομικό αντίκτυπο το 2022.