Ο τουριστικός οργανισμός marketing της Νέας Υόρκης (NYC & Company), έχει ως στόχο η Νέα Υόρκη να αυξήσει τις ετήσιες οικονομικές επιπτώσεις του τουρισμού σχεδόν κατά 45% για τα επόμενα τρία χρόνια, μέσω της αύξησης των ενεργειών marketing που θα εστιασθούν κυρίως στην Νότια Αμερική και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Αναλυτικά, εκτιμάται από τον NYC & Company, ότι στο χρονικό διάστημα μεταξύ 2011 και 2015, ο ετήσιος αριθμός των αφίξεων από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ θα υπερβεί το 51% και τους 500,000 επισκέπτες, ενώ αντίστοιχα ο ετήσιος αριθμός των αφίξεων από τη Βραζιλία θα προσεγγίσει το 45% και τους 1,02 εκατ. επισκέπτες. Επίσης για το ίδιο χρονικό διάστημα αναμένεται σημαντική αύξηση των αφίξεων επισκεπτών από την Νότια Κορέα και την Αργεντινή.

Όλα αυτά παρουσιάσθηκαν επίσημα κατά την διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου/έκθεσης POW WOW 2012 που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Los Angeles. Το POW WOW αποτελεί το κορυφαίο επαγγελματικό γεγονός της βιομηχανίας του τουρισμού στις ΗΠΑ και αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό και στο πλαίσιο των εργασιών του γίνονται σημαντικές ανακοινώσεις, όπως και η εκτίμηση του NYC & Company ότι τα αναμενόμενα έσοδα από τον Τουρισμό για την Νέα Υόρκη το 2015 θα προσεγγίσουν τα 70 δις δολάρια από τα 48.5 δις που έφτασαν το 2011. Επιπλέον, ο αριθμός των ξένων επισκεπτών θα αυξηθεί κατά 26% και θα φτάσει στα 11,1 εκατ. το 2015, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών από τις ΗΠΑ (εσωτερικός τουρισμός) θα αυξηθεί 7,2% σε 43,2 εκατ. επισκέπτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μερίδιο της Νέας Υόρκης στον εισερχόμενο τουρισμό των ΗΠΑ προσεγγίζει το 33% και η οικονομική συνεισφορά της είναι πολύ σημαντική επίσης λόγω του ποιοτικού εισερχόμενου τουρισμού που την προτιμά. Φυσικά και η συνεισφορά της τουριστικής ανάπτυξης στην αγορά εργασίας αναμένεται να εξελιχθεί πολύ θετικά μέχρι το 2015, με την δημιουργία νέων θέσεων σε ποσοστό 18% περίπου σε σχέση με το 2005.

 

Χρήστος Νικολαΐδης