Ο δήμος της Νέας Υόρκης θα καθυστερήσει την εφαρμογή ενός νόμου προς την Airbnb, ο οποίος θα περιορίσει τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να φιλοξενήσουν ενοικιάσεις στην πόλη, σύμφωνα με τελευταία κατάθεση δικαστηρίου.

Η εταιρεία βραχυχρόνιας μίσθωσης κατέθεσε μήνυση κατά της πόλης την 1η Ιουνίου για τον νόμο που ονόμασε «de facto απαγόρευση» κατά των βραχυχρόνιων μισθώσεων που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με το νόμο, οι οικοδεσπότες πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι των ενοικιαζόμενων μονάδων και πρέπει να εγγραφούν στο Γραφείο Ειδικής Επιβολής του Δημάρχου πριν από την ανάρτηση ενοικιάσεων.

Το γραφείο δεν θα εκδώσει πρόστιμα σε οικοδεσπότες ή υπηρεσίες κρατήσεων μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την κατάθεση.

Προσωρινή αναστολή της επιβολής του νόμου

«Και τα δύο μέρη συμφώνησαν σε προσωρινή αναστολή της εκτέλεσης για να τους δοθεί η ευκαιρία να ενημερώσουν πλήρως τα θέματα ενώπιον του δικαστηρίου», δήλωσε ο Jonah Allon, αναπληρωτής γραμματέας Τύπου του γραφείου του δημάρχου της Νέας Υόρκης Eric Adams.

Η Airbnb είπε ότι ο νόμος θα δυσκόλευε τους οικοδεσπότες να δραστηριοποιούνται, απαιτώντας τη συμμόρφωσή τους με πολυάριθμους κανονισμούς χωροταξίας, νόμους κατοικιών και κώδικες συντήρησης και κατασκευής κατοικιών.

«Ελπίζουμε ότι η πόλη θα χρησιμοποιήσει τον επιπλέον χρόνο για να συνεργαστεί μαζί μας σε μια λογική εναλλακτική λύση που θα ωφελήσει τους οικοδεσπότες, τον τουρισμό και την τοπική οικονομία», δήλωσε η δικηγόρος της Airbnb, Karen Dunn, συνεργάτης των Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Φρουρά.

Η Airbnb είπε ότι την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, έχουν κρατηθεί περισσότερες από 5.500 βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις για να φιλοξενήσουν περισσότερους από 10.000 επισκέπτες στη Νέα Υόρκη.