Γράφει ο Γιάννης Τσιρογιάννης

Η πανέμορφη αισθητικά Tonale, εκτός του ότι δηλώνει αυθεντική Alfa, αποτελεί ξεκάθαρα το ορόσημο μιας ριζικής μεταμόρφωσης της ιταλικής φίρμας, προσαρμοζόμενη κυρίως στη νέα εποχή τόσο της συνδεσιμότητας όσο και του εξηλεκτρισμού.

Το εκκεντρικό σχεδιαστικά C-SUV έχει μήκος 4,53 μ. και οδηγοκεντρικό εσωτερικό χωρίς να παραμελούνται οι χώροι για τους επιβάτες αλλά και η πρακτικότητα.

Πρόκειται λοιπόν για το πρώτο αυτοκίνητο εφοδιασμένο με ψηφιακό πιστοποιητικό που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain, στο οποίο με την έγκριση του ιδιοκτήτη θα αποθηκεύονται (χωρίς τη δυνατότητα τροποποίησης) στοιχεία για τη συντήρηση του αυτοκινήτου, αποτελώντας έτσι μία έγκυρη απόδειξη για τη σωστή συντήρησή του, κάτι που θα επιδρά θετικά και στην υπολειμματική αξία όταν έρθει η ώρα της μεταπώλησης.

Η Tonale υιοθετεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και οδηγικά βοηθήματα, συστήματα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας και φυσικά δυνατότητες συνδεσιμότητας. Προσφέρεται σε δυο υβριδικές εκδόσεις, μια προσθιοκίνητη ήπια υβριδική 48V με βενζινοκινητήρα 1.5 τούρμπο και 130 ή 160 ίππους και ηλεκτροκινητήρα 15 kW (20 ίππων) σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, όπως και μία τετρακίνητη PHEV με τον βενζινοκινητήρα 1.3 MultiAir, με μέγιστη συνδυασμένη ισχύ 275 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία έως 80 χιλιόμετρα (WLTP).

Επιπρόσθετα, την γκάμα θα συμπληρώσει ένας νέος ντίζελ 1.6 με 130 ίππους που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 ταχυτήτων και μπροστινή κίνηση. Οι προσθιοκίνητες εκδόσεις θα είναι εφοδιασμένες με λειτουργία ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού. Οι τιμές της νέας Alfa Romeo Tonale ξεκινούν από 37.300 ευρώ. Όσοι πιστοί και συνειδητοποιημένοι στη νέα εποχή Alfisti, προσέλθετε…