Η Νότια Αφρική ανοίγει εκ νέου 20 συνοριακές διαβάσεις για να επιτρέψει τα κανονικά ταξίδια από αυτήν την εβδομάδα, καταργώντας τους περιορισμούς που εφαρμόστηκαν τον περασμένο μήνα για τον έλεγχο των αυξανόμενων μολύνσεων από κορωνοϊό. Το Υπουργείο Εσωτερικών είπε ότι τα χερσαία συνοριακά σημεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με τη Ζιμπάμπουε, τη Μοζαμβίκη και τη Μποτσουάνα, θα ανοίξουν ξανά μετά το κλείσιμο στις 11 Ιανουαρίου.

Η Νότια Αφρική χτυπήθηκε σκληρά από ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων που συνδέεται με μια νέα παραλλαγή που ονομάζεται 501Y.V2, η οποία εντοπίστηκε στη χώρα στα τέλη του περασμένου έτους.

Καθώς επιτρέπεται το ταξίδι από και προς τη Νότια Αφρική πάνω από αυτά τα σύνορα, υπόκειται σε ορισμένους περιορισμούς.

Απαιτείται

Η χρήση μάσκας προσώπου.
Μέτρα απολύμανσης και κοινωνικής απόστασης.

Τα διεθνή ταξίδια περιορίζονται στα ακόλουθα αεροδρόμια:

Ή Διεθνές Αεροδρόμιο Τάμπο
Διεθνές Αεροδρόμιο King Shaka
Διεθνές Αεροδρόμιο του Κέιπ Τάουν

Επιτρέπεται η αναχώρηση και η προσγείωση μεγάλων αποστάσεων σε αυτά τα αεροδρόμια κατά τις ώρες της απαγόρευσης. Όλοι οι διεθνείς ταξιδιώτες που φτάνουν στα αεροδρόμια που αναφέρονται πρέπει να προσκομίσουν έγκυρο πιστοποιητικό αρνητικής δοκιμής Covid-19, αναγνωρισμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σε περίπτωση αποτυχίας του ταξιδιώτη να υποβάλει πιστοποιητικό ως απόδειξη αρνητικής δοκιμής Covid-19, ο ταξιδιώτης θα κληθεί να κάνει μια δοκιμή αντιγόνου κατά την άφιξη με το δικό του κόστος και σε περίπτωση που ένας ταξιδιώτης έχει θετικό αποτέλεσμα για το Covid -19, θα πρέπει να απομονωθεί με το δικό του κόστος, για περίοδο 10 ημερών.