Η Νότια Κορέα διευκολύνει περαιτέρω τα ταξίδια καθώς αίρει την απαίτηση δοκιμών Covid-19 PCR για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες. Η απόφαση σημαίνει την άρση όλων των περιορισμών κατά των ιών σχετικά με τους εισερχόμενους ταξιδιώτες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Νότια Κορέα κατάργησε την υποχρεωτική απαίτηση δοκιμών πριν από την αναχώρηση για τους εξερχόμενους ταξιδιώτες. Όσοι εμφανίζουν συμπτώματα ιού εντός τριών ημερών από την άφιξή τους εδώ μπορούν να υποβληθούν σε δωρεάν εξέταση PCR σε δημόσια κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα, δήλωσε η Κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (KDCA).

Η αλλαγή έρχεται αφού μια κυβερνητική συμβουλευτική επιτροπή συνέστησε τον τερματισμό των υποχρεωτικών δοκιμών PCR πριν από την αναχώρηση για εισερχόμενους ταξιδιώτες. Οι ασιατικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊλάνδης, των Φιλιππίνων, της Μαλαισίας και της Ινδονησίας έχουν άρει τις απαιτήσεις δοκιμών τους τελευταίους μήνες, καθώς η περιοχή καλωσορίζει τα ταξίδια πίσω αφού βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στους περιορισμούς στα σύνορα νωρίτερα στην πανδημία.

Το ποσοστό των μολύνσεων από το εξωτερικό έχει επίσης μειωθεί. Μειώθηκε στο 0,9 τοις εκατό τον Σεπτέμβριο, από 1,3% τον προηγούμενο μήνα. Το ποσοστό θνησιμότητας της υποπαραλλαγής BA.5 είναι αρκετά χαμηλό, δήλωσε η Κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (KDCA), αναφέροντας αυτούς τους λόγους για την απόφασή της να χαλαρώσει τα μέτρα για τον COVID-19.

Η Νότια Κορέα ήρε τις απαιτήσεις καραντίνας για τους εμβολιασμένους τουρίστες τον Απρίλιο και έθεσε την καραντίνα για όλες τις αφίξεις ανεξαρτήτως κατάστασης εμβολιασμού τον Ιούλιο. Οι τουρίστες άργησαν να επιστρέψουν, ωστόσο, με την επιβατική κίνηση στην κύρια πύλη του αεροδρομίου Ίντσεον τον Ιούλιο να αγγίζει λιγότερο από το ένα τέταρτο των επιπέδων πριν από την πανδημία.