της Εύας Οικονομάκη

Ηταν η μοναδική εταιρεία που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου που κατέχει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στη Βερβερόντα, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού.

Η εταιρεία Γούτος Οικοδομική Ε.Ε., η οποία είναι ευρέως γνωστή ως Golden Land Goutos, με μακρά πορεία στο εγχώριο real estate, “χτίζει” εδώ και χρόνια την παρουσία της στην Πελοπόννησο και δη στην Αργολίδα και στο Πόρτο Χέλι, όπου έχει δρομολογήσει ήδη την ανάπτυξη ενός πολυτελούς resort που θα φέρει το brand Six Senses και διαχειρίζεται προς πώληση ή και προς μίσθωση ακίνητα υψηλών προδιαγραφών.

Σε ό,τι αφορά το συγκρότημα που βρίσκεται ήδη στα σκαριά, αυτό αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το 2026. Πίσω από το εν λόγω project, προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ,  βρίσκεται, εκτός από την Six Senses, το κοινοπρακτικό σχήμα της Golden Land Goutos, των CBE Capital, της Taconic Capital Advisors και της Cedar Capital Partners.

Το πολυτελές ξενοδοχείο Six Senses Porto Heli, το οποίο θα διαθέτει πιστοποίηση LEED Silver, θα είναι δυναμικότητας 60 δωματίων και σουιτών με ιδιωτικές πισίνες και κήπο, ενώ θα διαθέτει και μια ξεχωριστή βίλα με τρία υπνοδωμάτια. Ο σχεδιασμός προβλέπει, μάλιστα, την κατασκευή 10 branded κατοικιών 5 έως 8 υπνοδωματίων, οι οποίες θα διατεθούν προς πώληση.

Εκτός από τους χώρους διαμονής, το ξενοδοχειακό συγκρότημα, που θα ενισχύσει την τουριστική ταυτότητα της περιοχής, θα διαθέτει κεντρικό εστιατόριο, μπαρ, υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων καθώς και ένα ελληνικό καφενείο βασισμένο στην παράδοση της χώρας. Στις παροχές του Six Senses Porto Heli θα προστεθούν και 8 αίθουσες περιποίησης, υποδομές για θαλάσσια σπορ, υπαίθριο γυμναστήριο, μπουτίκ και concept store, ενώ θα κατασκευαστεί και ένας προβλήτας για τα σκάφη των πελατών.

Η ταυτότητα

H Golden Land Goutos μετρά περισσότερα από 40 χρόνια δραστηριοποίησης στο ελληνικό Real Estate και δη στον τομέα των premium ακινήτων, με αιχμή την περιοχή των νοτίων προαστίων της Αθήνας και στο Πόρτο Χέλι, την ελληνική Ριβιέρα της Πελοποννήσου, όπως χαρακτηρίζεται ο συγκεκριμένος οικισμός στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Η Golden Land Goutos διαθέτει πολυτελείς κατοικίες προς μίσθωση και προς πώληση στη Βούλα, στη Βουλιαγμένη, στο Λαγονήσι, στο Ελληνικό, στη Βάρη στη Βάρκιζα, στη Γλυφάδα, σε περιοχές των βορείων προαστίων, όπως τα Βριλήσσια και η Κηφισιά, καθώς και στο Πόρτο Χέλι.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής στο Πόρτο Χέλι και η ανάδειξή της σε έναν από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Το ακίνητο της Βερβερόντα

Σε ό,τι αφορά, τώρα, το ακίνητο στη Βερβερόντα, πρόκειται για ένα μη παραθαλάσσιο γεωτεμάχιο με πανοραμική θέα στον αργολικό κόλπο και έχει έκταση 627.417,92 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το κέντρο του οικισμού Πόρτο Χέλι και 300 μέτρων από τη λιμνοθάλασσα Βερβερόντας και την ακτή του όρμου Πορτοχελίου.

Σύμφωνα, πάντως, με τους όρους του διαγωνισμού, ο επενδυτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τον τρόπο αξιοποίησης του ακινήτου, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που επιτρέπει το ισχύον χωροταξικό, πολεοδομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο σχεδιασμού και αδειοδοτήσεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ταμείου, η διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς ως προς την πλήρωση των κριτηρίων σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού θα εκκινήσει άμεσα, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ θα αποσφραγιστεί η οικονομική προσφορά.