Σύνταξη tourismtoday.gr

Το πρόγραμμα Golden Visa στην Ολλανδία πρόκειται να καταργηθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους, δηλαδή σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες από τώρα.

Η κίνηση σημαίνει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2024, οι νέοι ξένοι επενδυτές που θέλουν να λάβουν προσωρινή ή μόνιμη άδεια διαμονής στην Ολλανδία με αντάλλαγμα μια σημαντική επένδυση στη χώρα δεν θα μπορούν πλέον να το κάνουν.

Αντίθετα, όσοι επιθυμούν να γίνουν κάτοικοι Ολλανδίας θα πρέπει να ακολουθήσουν διαδικασίες άλλες από αυτές που σχετίζονται με επενδύσεις.

Ενώ το πρόγραμμα θα λήξει την 1η Ιανουαρίου 2024, οι αρχές τόνισαν ότι οι επιλέξιμοι επενδυτές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για άδεια διαμονής στο πλαίσιο του προγράμματος Golden Visa έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Όσον αφορά όσους έχουν επί του παρόντος άδειες διαμονής στο πλαίσιο αυτού του καθεστώτος, οι αρχές τόνισαν ότι οι άδειές τους θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τη λήξη τους.

Επιπλέον, τονίστηκε ότι οι κάτοχοι άδειας διαμονής που έχουν λάβει στο πλαίσιο του συστήματος Golden Visa θα μπορούν να ανανεώνουν το καθεστώς τους ακόμη και μετά την 1η Ιανουαρίου 2024.

Το Πρόγραμμα Golden Visa της Ολλανδίας έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής σε πλούσιους ξένους επενδυτές να αποκτήσουν άδεια διαμονής, εφόσον συνεισφέρουν τουλάχιστον 1.250.000 ευρώ στη χώρα και πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.