Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ευκολότερα για τους υπηκόους των Κάτω Χωρών θα είναι τα ταξίδια στο εξωτερικό.
Η Ολλανδία δεν θα εκδίδει πλέον ταξιδιωτικές συμβουλές βασισμένες αποκλειστικά στην κατάσταση της COVID-19 μιας χώρας.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν θα εκδίδει πλέον ταξιδιωτικές συμβουλές που βασίζονται αποκλειστικά στην κατάσταση του κορωνοϊού μιας χώρας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Αντίθετα, θα λάβει ξανά υπόψη όλους τους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία.
Αυτό σημαίνει ότι τα ταξίδια εκτός Ευρώπης θα γίνουν σύντομα πιο εύκολα».

Η Ολλανδία θα ενημερώσει το ταξιδιωτικό της σύστημα ώστε να περιλαμβάνει όχι μόνο την επιδημιολογική κατάσταση μιας χώρας αλλά και την κατάσταση εμβολιασμού και ανάρρωσης του ταξιδιώτη.
Δεδομένου ότι λιγότερες χώρες θα έχουν ταξιδιωτικές συμβουλές, οι Ολλανδοί πολίτες θα μπορούν να ταξιδεύουν με πιο χαλαρούς κανόνες χωρίς να χρειάζεται να ακολουθούν τις δοκιμές ή τις καραντίνες.

Η Ολλανδία θα καταργήσει την απαίτηση καραντίνας στις 25 Φεβρουαρίου

Η χώρα αποφάσισε να άρει την απαίτηση καραντίνας που ισχύει επί του παρόντος για αφίξεις από χώρες πολύ υψηλού κινδύνου.

«Από τις 25 Φεβρουαρίου, τα άτομα που ταξιδεύουν από περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου δεν υποχρεούνται πλέον σε καραντίνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ολλανδικής κυβέρνησης.

Από τις 25 Φεβρουαρίου, οι ταξιδιώτες από τρίτες χώρες πολύ υψηλότερου κινδύνου δεν πρέπει πλέον να ακολουθούν τον κανόνα της καραντίνας, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει από τον ιό.

Επιπλέον, τονίστηκε ότι όλοι θα πρέπει να «έχουν αρνητική εξέταση για να εισέλθουν στη χώρα».

Η λίστα υψηλότερου κινδύνου της Ολλανδίας περιλαμβάνει επί του παρόντος όλες τις χώρες εκτός ΕΕ με εξαίρεση το Μπαχρέιν, τη Χιλή, την Κίνα, την Κολομβία, το Χονγκ Κονγκ, την Ινδονησία, το Κουβέιτ, το Μακάο, τη Νέα Ζηλανδία, το Περού, το Κατάρ, τη Ρουάντα, τη Σαουδική Αραβία, τη Νότια Κορέα, Ταϊβάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ουρουγουάη.

Ο κανόνας για την καραντίνα που θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 25 Φεβρουαρίου αφορά όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ολλανδία από τρίτη χώρα με πολύ υψηλό κίνδυνο, ανεξαρτήτως του καθεστώτος εμβολιασμού ή ανάρρωσης των ταξιδιωτών.

Ωστόσο, μόλις τεθεί σε ισχύ ο νέος κανονισμός, οι ταξιδιώτες τρίτων χωρών θα μπορούν να εισέλθουν στην Ολλανδία χωρίς να υποβληθούν σε αυστηρά μέτρα εισόδου.

Όσον αφορά στους ταξιδιώτες από την ΕΕ, οι αρχές εξήγησαν ότι θα συνεχίσουν να μπορούν να εισέλθουν στην Ολλανδία βάσει χαλαρών κανόνων, υπό τον όρο ότι έχουν εμβολιαστεί, έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις ή έχουν αναρρώσει από τον ιό.