Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ολλανδία θα έχει πιο χαλαρούς κανόνες εισόδου για άτομα που ταξιδεύουν από περιοχές υψηλού κινδύνου από τις 2 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας της Ολλανδίας, οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες που έχουν λάβει αναμνηστικό εμβόλιο τουλάχιστον επτά ημέρες πριν την άφιξη τους θα εξαιρούνται από τον κανόνα της καραντίνας.

«Από τις 2 Φεβρουαρίου 2022, οι ταξιδιώτες με αναμνηστικό εμβόλιο δεν απαιτείται να μπουν σε καραντίνα εάν ο ταξιδιώτης έλαβε το αναμνηστικό εμβόλιο τουλάχιστον επτά ημέρες πριν από το ταξίδι στην Ολλανδία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα άτομα που ολοκλήρωσαν τον αρχικό τους εμβολιασμό και που έλαβαν επιπλέον δόση δεν θα χρειάζεται πλέον να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες εισόδου.

Από την άλλη πλευρά, οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες, καθώς και όσοι δεν έχουν λάβει πρόσθετη δόση, θα συνεχίσουν να υπόκεινται στην απαίτηση 10ήμερης καραντίνας, εκτός εάν περιλαμβάνονται στη λίστα εξαίρεσης.

Προκειμένου να είναι επιλέξιμοι να εισέλθουν στην Ολλανδία βάσει διευκολυνόμενων κανόνων, οι ταξιδιώτες από περιοχές υψηλού κινδύνου που έχουν λάβει αναμνηστικό εμβόλιο πρέπει να συμπληρώσουν μια δήλωση καραντίνας. Η δήλωση μπορεί να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά.

Μόλις συμπληρωθεί η φόρμα, οι ταξιδιώτες θα λάβουν μια ψηφιακή επιβεβαίωση, η οποία στη συνέχεια θα πρέπει να δοθεί στις αρμόδιες αρχές.
Όσοι δεν μπορούν να συμπληρώσουν την ψηφιακή μορφή μπορούν να κατεβάσουν μια εκτυπώσιμη φόρμα και στη συνέχεια να τη συμπληρώσουν χειροκίνητα. Επιπλέον, όλοι πρέπει να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

Οι ταξιδιώτες από χώρες της ΕΕ/της ζώνης Σένγκεν μπορούν επί του παρόντος να ταξιδέψουν στην Ολλανδία, εφόσον διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Αντίθετα, οι ταξιδιώτες τρίτων χωρών πρέπει επίσης να παρέχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ COVID-19, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού τους.

Εκτός από τον προαναφερθέντα νέο κανόνα εισόδου, η Ολλανδία θα συντομεύσει την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού από την 1η Φεβρουαρίου. Η ισχύς θα μειωθεί από 12 σε εννέα μήνες.

Αυτό σημαίνει ότι εάν εγκριθεί ο κανόνας, οι ολλανδικές αρχές θα δέχονται μόνο δελτία εμβολιασμού που υποδεικνύουν ότι ο κάτοχος έχει λάβει την τελευταία δόση του εντός των τελευταίων 270 ημερών.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί πριν από περισσότερους από εννέα μήνες θα πρέπει να λάβουν αναμνηστικό εμβόλιο για να γίνει δεκτό το πάσο τους όταν φτάσουν στην Ολλανδία.