Eκατομμύρια δωμάτια έχουν παραχωρηθεί σε πρόσφυγες που διαφεύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, Σύμφωνα με το Παγκόσμιο συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC). Η ρωσική εισβολή έχει προκαλέσει τον μεγαλύτερο εκτοπισμό ανθρώπων στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μέλη του WTTC , όπως οι εταιρείες AccorAirbnb, Carnival Corporation, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων, Expedia, Hilton, InterContinental Hotels Group, Internova Travel Group, Marriott International, MSC Cruises, Radisson και Uber, είναι μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν οικογένειες στις γειτονικές χώρες, προσφέροντας δωμάτια, μεταφορές, ρούχα, τρόφιμα, καταφύγιο, επείγοντα είδη και οικονομικές συνεισφορές.

Τα ξενοδοχεία στην Ουκρανία συνέχισαν να παραμένουν ανοιχτά προσφέροντας μια βάση σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, δημοσιογράφους και όσους έχουν εγκλωβιστεί από τη σύγκρουση.

Επιχειρήσεις σε όλο τον παγκόσμιο τομέα, συμπεριλαμβανομένων αεροδρομίων, αεροπορικών εταιρειών, εταιρειών κρουαζιέρας και τουριστικών πρακτόρων, καταβάλλουν προσπάθειες για να βοηθήσουν στην ανακούφιση των πληγέντων.

Ταξιδιωτικές επιχειρήσεις όλων των μεγεθών έκαναν δωρεές πολλών εκατομμυρίων λιρών σε ταμεία ανακούφισης από την καταστροφή, οι οποίες συμπληρώθηκαν από μεμονωμένες πρωτοβουλίες συγκέντρωσης χρημάτων.

Πολλές εταιρείες έχουν συνδυάσει τις συνεισφορές των υπαλλήλων τους για την υποστήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων που παρέχουν βοήθεια μέσω βοήθειας έκτακτης ανάγκης και βασικών προμηθειών.

Η Airbnb βρήκε επίσης δημιουργικές λύσεις για να δώσει χρήματα στα χέρια των κατοίκων της περιοχής.

Πολύ αναγκαίες ιατρικές και νοσοκομειακές προμήθειες έχουν παρασχεθεί από τις δωρεές των επιχειρήσεων μέσω διαφόρων φιλανθρωπικών οργανώσεων σε όλο τον κόσμο.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, Julia Simpson, δήλωσε:  “Υπήρξε ένα κύμα υποστήριξης από τις ταξιδιωτικές και τουριστικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.
Τα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει τις πόρτες τους υποδεχόμενα πρόσφυγες, και στην Ουκρανία, οι ομάδες επί τόπου κρατούν τα ξενοδοχεία ανοιχτά για τις υπηρεσίες βοήθειας, τους δημοσιογράφους και τους εγκλωβισμένους και απελπισμένους.

Οι εταιρείες κρουαζιέρας και οι αεροπορικές εταιρείες έχουν μεταφέρει προμήθειες, και σε όλους τους τομείς η ανταπόκριση ήταν απίστευτη, και χαιρετίζω το θάρρος των ομάδων επί τόπου.

Η WTTC και τα μέλη μας τάσσονται υπέρ της ειρήνης και του σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας κάθε έθνους και οι καρδιές μας συμπαραστέκονται σε όλους εκείνους που υποφέρουν από αυτή τη βίαιη εισβολή”.