Η πανδημία COVID-19 είχε σημαντικό αντίκτυπο στα ταξιδιωτικά σχέδια των Αμερικανών. Ο τρόπος που σχεδιάζουν – και προστατεύουν – αυτά τα ταξίδια έχει επίσης αλλάξει.

Σύμφωνα με πρόσφατη Έρευνα Ταξιδιού AAA , περισσότεροι από τους μισούς (55%) των Αμερικανών ενηλίκων σχεδιάζουν διακοπές τουλάχιστον μιας διανυκτέρευσης πριν από το τέλος του επόμενου έτους και αυτοί οι ταξιδιώτες στρέφονται όλο και περισσότερο στην ταξιδιωτική ασφάλιση για να προστατεύσουν τις επενδύσεις τους στις διακοπές τους.

Το ένα τρίτο (31%) των Αμερικανών ταξιδιωτών δηλώνουν ότι είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ταξιδιωτική ασφάλιση για τα ταξίδια τους που έχουν προγραμματιστεί από τώρα έως το τέλος του 2022, ειδικά λόγω της πανδημίας.

“Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι σχετικά φθηνή για τη μεγάλη ψυχική ηρεμία που προσφέρει, και αυτό είναι πιο πολύτιμο από ποτέ εν όψει της πανδημίας”, δήλωσε η Paula Twidale , ανώτερη αντιπρόεδρος, AAA Travel.

«Οι Αμερικανοί έχουν δει πόσο σημαντική είναι η ταξιδιωτική ασφάλιση για την προστασία των επενδύσεών τους στις διακοπές και δίνουν προτεραιότητα σε αυτήν την αγορά στην αρχή, τώρα περισσότερο από ποτέ».

Η δυνατότητα να ακυρώσετε ένα ταξίδι και να λάβετε επιστροφή χρημάτων είναι μακράν το πιο συχνά αναφερόμενο όφελος της ταξιδιωτικής ασφάλισης, με το 69% των ταξιδιωτών να λέει ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό για αυτούς όταν σκέφτονται την ασφάλιση για ένα επερχόμενο ταξίδι.

Η AAA συμβουλεύει αυτούς τους ταξιδιώτες να εξετάσουν τα συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης που περιλαμβάνουν ένα στοιχείο “ακύρωση ανά πάσα στιγμή”, το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και προστασία σε περίπτωση που ένας ταξιδιώτης χρειαστεί να ακυρώσει το ταξίδι του.

Ενώ τα συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης δεν κάλυψαν ιστορικά επιδημίες ή πανδημίες, ως απάντηση στις μεταβαλλόμενες προσδοκίες των καταναλωτών, ορισμένοι πάροχοι έχουν αρχίσει να εισάγουν σχέδια που καλύπτουν ορισμένες απώλειες λόγω COVID-19 ή άλλων επιδημικών ασθενειών.

Η AAA συνιστά στους ταξιδιώτες να συμβουλευτούν την τεχνογνωσία ενός έμπειρου ταξιδιωτικού πράκτορα για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τα ταξίδια σας και να αξιολογήσετε τις διάφορες επιλογές ταξιδιωτικής ασφάλισης που διατίθενται στην αγορά.

Οι πρόσφατες κρατήσεις AAA Travel αυξήθηκαν κατά 11% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019 και το ενδιαφέρον για ταξιδιωτική ασφάλιση αυξήθηκε με τη σειρά του. Οι πωλήσεις ταξιδιωτικών ασφαλίσεων της AAA αυξήθηκαν περισσότερο από διψήφια σε ετήσια βάση, καθώς τα μέλη επιστρέφουν στα ταξίδια και βλέπουν την αξία της προστασίας αυτής της επένδυσης.

Η επιλογή της σωστής πολιτικής είναι σημαντική και όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες θέλουν πολιτικές που προστατεύουν από κοινούς λόγους για ακυρώσεις και διακοπές ταξιδιού, καθώς και άλλα περιστατικά που σχετίζονται με το ταξίδι, συμπεριλαμβανομένων των τελών αλλαγής, καθυστερήσεων ή χαμένων/χαλασμένων αποσκευών.

Επίσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένοι διεθνείς προορισμοί ενδέχεται να απαιτούν από τους επισκέπτες να φέρουν ταξιδιωτική ασφάλιση, για να καλύψουν τυχόν απρόσμενα ιατρικά έξοδα που θα προκύψουν κατά την επίσκεψή τους. Ένας έμπειρος ταξιδιωτικός πράκτορας μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να περιηγηθούν σε αυτές και σε άλλες εξελισσόμενες ταξιδιωτικές απαιτήσεις.

Η έρευνα της AAA Travel διαπίστωσε επίσης ότι έξι στους 10 Αμερικανούς (60%) βλέπουν το όφελος από τη συνεργασία με έναν ταξιδιωτικό πράκτορα για να προγραμματίσουν τα επερχόμενα ταξίδια τους.

Τα κορυφαία οφέλη των ταξιδιωτών από τη συνεργασία με έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο αντικατοπτρίζουν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στο σημερινό πιο περίπλοκο ταξιδιωτικό περιβάλλον, όπως:

  • Για εξοικονόμηση χρόνου κατά την έρευνα ή τον προγραμματισμό διακοπών (40%)
  • Για βοήθεια με περίπλοκους νέους περιορισμούς/απαιτήσεις ταξιδιού (34%)
  • Για να βρείτε τις καλύτερες προσφορές (33%)