Την κορυφαία δραστηριότητα μεταξύ των ταξιδιωτών περιπέτειας αποτελεί η πεζοπορία, ξεπερνώντας μια σειρά από άλλα δημοφιλή χόμπι όπως καγιάκ, καταδύσεις και ιππασία όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη για τον τουρισμό περιπέτειας.

Συγκεκριμένα, ο τουρισμός περιπέτειας αποτελεί έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους της τουριστικής βιομηχανίας αξίας 264 δις. δολαρίων ετησίως σύμφωνα με τη μελέτη η οποία διεξήχθη μεταξύ του 2015 και 2016 από την Adventure Travel Trade Association.

Σύμφωνα με την εν λόγω Ένωση, ως τουρισμός περιπέτειας θεωρείται το ταξίδι που περιλαμβάνει δύο από τα τρία συστατικά από τη φυσική δραστηριότητα, τις πολιτιστικές ανταλλαγές και την αλληλεπίδραση με τη φύση.

Η έρευνα παρουσίασε στους ερωτηθέντες έναν κατάλογο δραστηριοτήτων περιπέτειας και μη περιπέτειας και τους ζήτησε να επισημάνουν εκείνους τους τομείς στους οποίους είχαν συμμετάσχει στο παρελθόν και εκείνους τους οποίους σχεδίαζαν να συμμετάσχουν στο μέλλον.

Τα ευρήματα κατατάσσουν την πεζοπορία ως νούμερο ένα δραστηριότητα, με το 92,3% των ατόμων να δηλώνουν ότι είχαν κάνει τη δραστηριότητα, ενώ πάνω από το 51% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να κάνουν πεζοπορία στο μέλλον.

Όσον αφορά στα αθλήματα περιπέτειας, το stand-up paddle boarding, κατέλαβε τη δεύτερη θέση με το 38,2% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι το είχαν δοκιμάσει και με περισσότερους από τους μισούς ερωτηθέντες να λένε ότι θα ενδιαφέρονταν να το δοκιμάσουν στο μέλλον.

Η δεκάδα περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις σε φίλους ή οικογένεια, γνωριμία με τους ντόπιους, καγιάκ, περιηγήσεις με τα πόδια, σαφάρι, κάμπινγκ και επισκέψεις σε ιστορικούς χώρους.