petrostatoulisΣε ειδική εκδήλωση στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας παρουσιάστηκε η Πελοπόννησος και οι δυνατότητες ανάπτυξής της.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία διοργανώθηκε με συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και του Ελληνικού Προξενείου στο Ντύσσσελντορφ και στην οποία έλαβαν μέρος υψηλόβαθμα στελέχη του κρατιδίου της Γερμανίας, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Γερμανίας και του Ελληνικού Προξενείου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στη συνεργασία των δύο πλευρών για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, για την ανάπτυξη του τουριστικού της προϊόντος, αλλά και για κοινές πολύπλευρες δράσεις και σε άλλους τομείς της οικονομίας της κοινωνίας και του πολιτισμού.

Στην εκδήλωση έγινε σύντομη παρουσίαση από τον κ. Stefan Buscker, ο οποίος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου δημιούργησε τουριστικά πακέτα biking-hiking στην Πελοπόννησο, καταφέρνοντας να την εντάξει σε έναν απο τους 5 μεγαλύτερους tour operator εναλλακτικού τουρισμού στην Ευρώπη, την VELOCIPED.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης στην πολιτική διάσταση της συνεργασίας και στη δυνατότητα που δόθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να πραγματοποιήσει μια τέτοια εκδήλωση στην έδρα του κρατιδίου. Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε από την καγκελαρία εκδήλωση αφιερωμένη σε άλλη χώρα σε κτίριο της και ιδίως στην έδρα της Κυβέρνησης.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε επίσης την Πρωθυπουργό του κρατιδίου κ. Hannelore Kraft για τη στήριξή της, αλλά και τον Υπουργό Προεδρίας του κρατιδίου κ. Franz-Josef Lersch-Mense. Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε επίσης τους Υπουργούς κ.κ. Angelica Schwall – Duren και Johannes Remmel που επισκέφθηκαν τα περίπτερα της Πελοποννήσου στην έκθεση της Anuga και εκφράστηκαν ιδιαίτερα θερμά για τα πελοποννησιακά προϊόντα.

«Η πολιτική βούληση των δύο πλευρών να συνεργαστούν έχει αποδώσει ήδη πολύ σημαντικά αποτελέσματα και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συνεχιστεί επ’ ωφελεία και των δύο» δήλωσε επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και χαρακτήρισε τον πολιτισμό ως το συνδετικό κρίκο που ενώνει τους λαούς μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.